Last news in Fakti

11 Септември, 2015 18:15 1 629 0

Препълнена зала за премиерата на "С глава в стената"

  • препълнена зала-
  • премиерата-
  • "с глава в стената"

Приятели, колеги и ученици на Андрей Баташов препълниха снощи кино “Люмиер”, където с премиера на биографичния филм “С глава в стената” отбелязаха 50 години от рождението му. Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош лично поздрави екипа на продукцията и гостите.

Лентата събира на едно място почти всички архивни кадри от спектакли и интервюта на отишлия си без време талантлив актьор. Пред камерата споделят спомените си най-близките му хора, които открито показват болката си от това, че през историята на неговия живот прозира убийството на българския театър в годините на прехода.

Хора, докоснали се до него приживе, твърдят, че “Андрей го уби стената, в която се удряше всеки ден”, че е влязъл в политиката, защото наивно е вярвал, че така ще може да промени нещо, че е останал неразбран, защото у нас “да си красив, талантлив и интелигентен, означава да си низвергнат”. Наричат го “романтичен рицар без броня”, който в този живот е отказал да живее със заместители и не е искал да се примири с липсата на честност, благородство и любов.

“Човек е жив докато и последният, който си спомня за него, е жив. В този смисъл Андрей ще живее вечно!” - взриви залата след края на филма сценаристът Велислава Дърева. Сред публиката беше и просълзената майка на актьора Теодора Стефанова, която намери сили да се изправи на крака и да благодари на присъстващите.

“С глава в стената” е дело на режисьора Антони Цонев, оператора Делян Георгиев и е по сценарий на Велислава Дърева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА