Last news in Fakti

18 Септември, 2015 04:30 5 687 0

Новият филм на Камен Калев: Трилър за трафика на проститутки от България

  • камен калев-
  • с лице надолу-
  • филм-
  • трафик-
  • проститутки

"С лице надолу"  – така е озаглавен новият, трети пълнометражен филм на режисьора Камен Калев и независимата продуцентска компания Waterfront Film. Проектът е реализиран като съвместна ко-продукция между Франция, Белгия и България. Премиерата ще бъде на 13 октомври, а веднага след това, от 16-ти, филмът тръгва по кината в София и страната.

През 2012-а година Калев попада на действителен случай, който го вдъхновява да започне работа по сценария на "С лице надолу". След многобройни интервюта с прототипа на истинската история и задълбочени проучвания по темата, филмът е написан и снимките стартират през 2014 г.

За главната мъжка роля е поканен номинираният през 2003 г. за Сезар френски актьор Мелвил Пупо (Melvil Poupaud). Той е известен с участието си във филми на Франсоа Озон (“Swimming Pool”, “Time to leave”), Ксавие Долан („Laurence Anyways”) и Раул Руис. Мелвил Пупо е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите са хора без опит в киното, подбрани след многобройни кастинги по автентични локации, които Калев провежда в периода 2012 – 2014. Именно така той се среща със Сехер Небиева, 16-годишно момиче, която след задълбочени тестове е избрана за главната роля във филма измежду 1200 кандидатки.

"С лице надолу" е трилър-драма, която засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролата на Сами – французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора. Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Камен Калев е български режисьор, който завършва образованието си във френската академия за киноизкуство „Ла Фемис“ в Париж. Дебютният му филм „Източни Пиеси“ е представен в престижната селекция на „Петнадесетдневката на Режисьорите“ в Кан през 2009 г. „Източни Пиеси“ взима и наградата за най-добър филм, режисьор и актьор, присъдена на Христо Христов по време на Токио Филм Фестивъл. Две години по-късно Калев стартира снимките на втория си филм „Островът“ също с премиера в Кан през 2011 г. В него главните роли изиграват френската актриса и топ модел Летисия Каста и датският актьор, известен от „Ангели и Демони“, Туре Линдхард. През 2014-а Камен Калев отново е в Кан с проекта „Мостовете на Сараево“, който е режисиран от 14 европейски режисьори, сред които Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Урсула Майер, Кристи Пую и др. В частта на Калев взима българският актьор Самуел Финци, който играе ролята на Франц Фердинанд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА