Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 23:00 987 0

Мерил Стрийп оглави журито на филмовия фестивал в Берлин

  • берлин-
  • берлинале-
  • мерил стрийп-
  • филмов фестивал

Щастлив съм, че тя се завръща в Берлин като председател на журито, заяви директорът на Берлинале Дитер Кослик

Мерил Стрийп оглави журито на филмовия фестивал в Берлин - 1
Снимка АП/БТА

Американската актриса Мерил Стрийп, трикратен носител на наградата "Оскар"  ще застане на чело на журито на 66-тия филмов фестивал в Берлин, който ще се проведе в периода 11-21 февруари 2016 г. Това съобщиха от пресслужбата на фестивала.

„Мерил Стрийп е една от най-креативните и многолики киноактриси. През 2012 година отбелязахме изключителния й талант с почетна награда  „Златна мечка". Щастлив съм, че тя се завръща в Берлин като председател на журито" - казва директорът на Берлинале Дитер Кослик.

Филмите с участието на Мерил Стрийп не веднъж са участвали на кинофестивали и са получавали високи отличия. Въпреки това актрисата за първи път в кариерата си ще оглави жури на подобен кинофестивал.

„Тази отговорност в известна степен ме плаши, тъй като досега не съм била председател на жури, но се надявам, че ще мога да взема решение, което ще е сравнимо с решенията на видните членове на журитата от предишните години", казва Стрийп.

Миналата година председател на журито на Берлинале бе американският кинорежисьор Дарън Аронофски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА