21 Ноември, 2015 07:31 1 158 0

Въобще не знаех какво правя, докато снимах "Хобит"

  • питър джаксън-
  • снимах-
  • хобит

Питър Джаксън не е могъл да извърши подходяща предварителна подготовка

Режисьорът Питър Джаксън призна, че е снимал хитовата трилогия „Хобит“ без добра предварителна подготовка, съобщи „Гардиън“.

Джаксън е заснел много сцени без готови сторибордове и дори без ясен сценарий. За това голяма вина е имало и внезапното отказване на Гилермо дел Торо от проекта. Дел Торо трябваше да режисира лентата, а Джаксън да е само продуцент, но след внезапното напускане на мексиканеца, носителят на Оскар сам се е заел с продукцията.

„Гилермо дел Торо реши да напусне и аз просто трябваше да вляза в проекта по бързата процедура. Трябваше ми поне година и половина, за да проектирам филма, тъй като идеите ми бяха малко или повече различни от тези на Гилермо. Това нямаше как да се случи и аз просто започнах да снимам без нужната подготовка.

През по-голямата част от снимачния процес имах чувството, че филмът въобще не е под моя контрол. Дори сценарият не беше завършен така, че напълно да ме удовлетворява.“, заявява Джаксън.

Той признава, че заради проблемите по снимачния процес е трябвало да бъде забавено излизането на „Битката на петте армии“. Филмът е бил планиран да излезе през лятото на 2014 г., но е бил изтеглен за месец декември.

Все пак трите филма от „Хобит“ събраха постъпления от над $3 млрд. и се превърнаха в бокс офис хитове. Много фенове и критици обаче не останаха доволни от тях, сравнявайки ги с легендарната трилогия „Властелинът на пръстените“. Все пак Джаксън е доволен от крайния продукт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА