Last news in Fakti

5 Януари, 2016 08:53 1 717 10

Съветските режисьори – с повече свобода от американските

  • режисьори-
  • сащ-
  • русия-
  • джордж лукас-
  • междузвездни войни

Съветските режисьори имаха много повече свобода от мен, заяви американецът

Съветските режисьори – с повече свобода от американските - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският режисьор Джордж Лукас заяви, че в Съветския съюз режисьорите са имали повече свобода от него, съобщи Лента.ru, позовавайки се на интервю на американеца през „Уолстрийт джърнъл“.

„Винаги съм отговарял на онези, които още тогава, по съветско време, ме питаха: „Не се ли радвате, че живеете в Америка?“ Аз винаги им казвах, че познавам много съветски режисьори, и те имат много повече свобода от мен“, заяви създателят на „Междузвездни войни“.

„Те били задължени единствено внимателно да критикуват властта. По този начин те можели да правят всичко, което са искали“, заяви още Джордж Лукас.

Американският режисьор сподели още, че често недоумява от съвременната култура и популярността на платформи като YouTube.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Че то и децата знаят, че информационната пропаганда на САЩ е непобедима, доказателство за това е Рамбо човека армия който от дъвка прави атомна бомба и то три пъти по мощна от тази на СССР.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Само не е уточнено за какво им е "свободата" на съветските режисьори,след като цивилизования свят не се интересува от продукцията им...Верно че по време на "Желязната завеса" филмите им се гледаха в концентрационния лагер наречен "Източен блок" защото "като няма риба и рака е риба",но СЛЕД 10 НОЕМВРИ?!!...

    Коментиран от #4

  • 3 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Киноиндустрията в сащ е най-голямата пропагандна машина промиваща мозъци.Приспиват те с бози и ефекти и ти не питаш, какво правят политиците!
    Подобна е схемата и в Русия!
  • 4 Маските падат все повече

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    и сега има филми които са много по стойностни от тези на Холивуд--но у нас няма да ги видиш.Просто защото си имаме нещо като демокрация....А рашаните винаги са умели да правят изкуство-не само филми...Та така-намери се човек който да разбие мита за американската свобода на словото --и да покаже че САЩ не са еталон за подражание-------дори комунягите не са имали такава цензура....
  • 5 Идиот

    0 0 Отговор
    Оня с Котя, гледай само Девета рота и ще се отвратиш после от американските боевици. А за Сибирския бръснар няма да ти говоря- няма смисъл.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ако трябва да бъда искрен-гледал съм и руски,и съветски филми които са ме шашвали с блестящата игра на артистите и режисьорската постановка-да не говорим за разточителните и детайлни скъпоструващи масови военни сцени,но...НАЛОЖЕНИТЕ ОТ БКП И ДС ДРАСТИЧНИ ЗАБРАНИ И ЦЕНЗУРА КАКТО ВЪВ ФИЗИЧЕСКО ТАКА И В КУЛТУРНО ОТНОШЕНИЕ ОТБЛЪСНАХА НОРМАЛНИЯ БЪЛГАРИН ОТ РУСКОТО.С две думи-вместо да се изпишат вежди,се извадиха очи-това е положението...
  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    твърдението на лукас е толкова абсурдно ,че се съмнявам да го е казвал.през соца имаше един лаф хубав ли е филма или е съветски?не щото в ссср нямаше добри сюжети ,а защото те бяха забранени за описване.филми за руското военно безхаберие и днес няма ,за гладомора също,за социалните проблеми в ссср ....имаше специален отдел дето проверяваше всеки филм първо преди да се снима ,а после преди да излезе и се режеше всичко дето не бе угодно на властта,а угодно на нея и бе само военната агресия на нацистите ,другото бе все секретно или се правиха бози за безметежния живот в ссср .та затова и никои не ги гледаше и не ги гледа тези филми.след падането на ссср излязоха нови режисьори,нови продуценти и се повдига завесата .руски филми като бригада ,сибирския бръснар,девета рота,колчак...почнаха да повдигат скрити теми от историята и деиствителността на русия,но да сравняваш американската свобода в киното с руската е като да сравняваш кадилак с лада.

    Коментиран от #9

  • 8 tost

    0 0 Отговор
    В $АЩ има демокрация и всеки може да изкаже собствено мнение а че някои коментари не се харесват на кончо вихрогончо и деса с феса,си е техен проблем.;)
  • 9 Лори

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Като те чете човек добива представа че си бил или пряк свидетел на тогавашното време и си бил участник в ръководството на споменатите от теб структори---- за да знаеш толкова подробности.....или си просто трол-показващ своята платена позиция.....Аз поне си мисля че си трол.
    Просто защото вярвам много повече на Лукас--отколкото на теб...Човека се е доказал със своят талант и ум-а ти просто изкарваш стотинки тук...очевидно е--от което следва че на теб и дума не може да се вярва.

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Лори":

    ок вяриваи ,че в ссср режисьорите са имали по-голяма свобода от тези в сащ .като трол ти пожелавам да гледаш от сега на сетне само съветско кино на свободни режисьори,успех!