Last news in Fakti

9 Януари, 2016 08:30 1 378 0

Обявиха кога ще е премиерата на "Игра на тронове"

  • игра на тронове-
  • премиера-
  • дата-
  • сериал

Новият шести сезон стартира на 24 април тази година

Обявиха кога ще е премиерата на "Игра на тронове" - 1
Снимка: БТА/АР

На 24 април (неделя) ще е премиерата на шестия сезон на нашумелия телевизионен сериал „Игра на тронове“. Любопитното е, че новите епизоди на сагата ще изпреварят хартиения си източник, който не е завършен, разкриват от HBO.

Писателят Джордж Мартин, автор на книгите, по които се снима сериала, призна публично, че няма да успее да допише „Ветровете на зимата“, по чийто сценарий е новият телевизионен сезон. Мартин съобщи това в своя блог в интернет и поднесе искрени извинения на почитателите си.

Цикълът „Песен за огън и лед“ засега се състои от пет книги, по които са снимани и петте сезона на сериала „Игра на тронове“. Първият роман е публикуван през 1996 г., а петият – през 2011 г.

"Игра на тронове" стана най-гледаният сериал в историята на американската телевизия HBO. Средната гледаемост на миналогодишния пети сезон достигна до 20 милиона зрители на епизод. Сериалът е носител на редица награди, сред които 26 "Еми" и "Златен глобус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА