Last news in Fakti

24 Март, 2016 05:46 1 100 0

Синатра, Гершуин и аз - Васил Петров тръгва на турне със Симфоничен оркестър

  • васил петров-
  • синатра-
  • гершуин-
  • тръгва-
  • турне-
  • симфоничен оркестър

Петров отваря музикалната съкровищница с нови версии на популярни джаз стандарти

Синатра, Гершуин и аз - Васил Петров тръгва на турне със Симфоничен оркестър - 1
Снимка: Боряна Вутова

„Да си спомним за Синатра като модерни хора, от едно друго време, но и като истински последователи и откриватели на творчеството му„ казва Васил Петров и поставя началото на поредица от срещи с публиката около любимата суинг и джаз музика със заглавието на концертите „100 години Синатра“ с музиката на Франк и Гершуин.

Фокусът е основно върху най-силния период от кариерата на Франк Синатра, когато записва с Capitol records през 60-те години и хитовете на Гершуин - гении който променя облика на музика, в онова време като включат джаз и ритъм енд блус елементи. Музика която храни душата по определен начин. От саундтрака на популярния американски сериал „Женени с деца“ , през романтичната "Summertime", „Someone to watch over me”, "Over and Over(The World we know), суинг хитовете „Fly Me to the Moon“ и „New York, New York“ до боса новата „The Girl from Ipanema“ – Васил Петров и Държавния Симфоничен оркестър Шумен с диригент Левон Манукян ще представят най-популярните пиеси от репертоара на Синатра и Гершуин в нови аранжименти на Левон Манукян и Георги Милтиядов.

С тази красива концертна програма, чрез изразителните и богати на нюанси, изящна фраза и дълбочина, изпълненията на Васил Петров ще ни потопят в света на великия Франк, в златните години на джаза с богатството на Симфоничния оркестър, пиеси който ще се изпеят специално за феновете на истински хубавата музика.

Миналата година този проект беше представен в Шумен, сега Васил Петров ще изнесе серия от концерти в следните градове :

9 Април, Варна , Фестивален конгресен център Варна, билети на касата на ФКЦ и театър Българан. Начало 19ч.

12 Април, Русе, Канев център, билети на касата на центъра. Начало 19 ч.

20 Април, Бургас, Военен клуб /ДНА/ Бургас. Билети на касата на клуба. Начало 19ч

11 Май, Ловеч, залата на Народно читалище „Наука“, Начало 19 ч. Вход свободен, специално за празника на града.

През юни Васил Петров ще завърши турнето си с концерт-спектакъла „101 години Синатра“ на сцената на Античния театър в Пловдив, в който участват освен известни музиканти, но е изящен балет в духа на Лас Вегас, степ танцьора Георги Пейчев, актьора от сериала „Под прикритие“ - Мариан Вълев и други известни гост солисти. Дата предстои да се уточни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА