Last news in Fakti

5 Май, 2016 05:15 1 164 0

На кино в Банкя

  • банкя-
  • кино-
  • култура
На кино в Банкя - 1

В Майските дни на културата, организирани от района, гостите и жителите на Банкя имат възможност да изживеят вълнуващи кино мигове с хубави български филми, които ще се излъчват в Арт център Банкя. Културната кино епопея ще стартира на 8 май от 17:00 часа с българския филм „Дякон Левски“, след прожекцията на който кинолюбителите ще се срещнат с режисьора на филма Максим Генчев, актьора Веселин Плачков, превъплътил се в образа на Апостола на свободата, с талантливия актьор Евгени Будинов от Банкя, който е и един от основните двигатели на това да се популяризира българското кино в курортния град.

От 19:30 часа ще се излъчи „На педя от земята“ - още един филм на Максим Генчев, след което отново ще имате възможност на чаша вино да се срещнете и разговаряте с част от творческия екип, реализирал филма.

На педя над земята – в света на изкуството – можете да се почувствате още и на 9, 15, 16, 22 и 24 май, когато отново киното в Арт център Банкя гостоприемно ще отвори вратите си за хората с открити за изкуството сетива.

Ако цялата тази кино одисея ви докосне по по-особен начин и пожелаете да свържете живота си с киното, Евгени Будинов ще ви даде възможност да изучите тайните на седмото изкуство, като се включите в организирания от него курс за изучаване похватите на добрата кино продукция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА