Last news in Fakti

27 Май, 2016 21:23 2 351 0

Филм за нелекия път на Йълдъз Ибрахимова

  • йълдъз ибрахимова-
  • филм-
  • цветовете на гласа
Филм за нелекия път на Йълдъз Ибрахимова - 1

Филмът „Цветовете на гласа“,  за пътя и нелеката съдба на една от най-известните европейски джаз певици Йълдъз Ибрахимова,  ще бъде показан на 31-ви май във Варна.

Лентата е за драматичните превратности и перипетии в живота й, за цветовете на нейния чудодеен глас, владеещ четири октави, покорил десетки сцени по света. За драмата с насилствената смяна на името й от комунистическия режим, след което кариерата й рухва и тя е принудена да започне от начало с новото си име - Сузана Ерова. За недоизживяната любов с мъжа на нейния живот, турския политик Али Динчер и големите надежди и упование в бъдещето.

Житейските удари я притискат да напусне сцената, но музиката и силата на характера й помагат да оцелее и преодолее всички нещастия.   

Йълдъз Ибрахимова завладява публиката с  уникалния си стил, съчетаващ звуците на различни етноси и култури - джаз, фолк, български, турски, руски и цигански песни, класическа музика.

Филмът е с автори- сценарист Хелия Чавдарова, режисьор Росен Елезов, оператор Цветан Недков.  "Цветовете на гласа" има награда за режисура на "Златен ритон" в България и "Сребърен витяз" в Русия.

Варненските фенове на голямата певица, ще могат да го видят на 31-ви май, от 18,30 ч. в Арт салона на Радио Варна. С прожекцията на „Цветовете на гласа“ се закрива тазгодишното издание на фестивала „Откритие“.

Филм за нелекия път на Йълдъз Ибрахимова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА