Last news in Fakti

4 Август, 2016 02:45 1 439 0

Мел Гибсън и Шон Пен в биографичен филм

  • мел гибсън-
  • филм-
  • шон пен

Двамата ще изиграят създателите на Английския речник на Оксфорд

Мел Гибсън и Шон Пен ще пресъздадат на голям екран живота на създателите на Английския речник на Оксфорд, съобщи „Гардиън“.

Гибсън вече е купил правата върху романа на Саймън Уинчестър: „История за убийство, лудост и любов към думите“. Очаква се той да изиграе ролята на професор Джеймс Мъри, който започва да съставя речника през 1857 г.

Пен пък преговаря за ролята на военния хирург У. С. Минор. Той е направил 10 000 вписвания в речника, докато е бил в клиника за психично болни.

Първоначално Гибсън е планирал сам да режисира филма. В крайна сметка той е решил да го повери на Фарад Сафиня. Проектът носи работно заглавие „Професорът и лудият'.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА