14 Октомври, 2018 13:25 1 367 0

Все повече театър в Плевен

  • плевен-
  • театър-
  • театрално изкуство

Расте броят на постановките и на техните зрители

Все повече театър в Плевен - 1
раматично-куклен театър "Иван Радоев"

В Плевен и региона расте броят на театралните представления и на техните зрители. Това показва обобщен анализ на Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ "Северозапад" за 2017 година.

В областта са организирани общо 315 представления, които са посетени от 38.6 хил. зрители. В сравнение с предходния период броят на представленията е нараснал с 12.9 на сто, а този на посетителите - с 9 на сто. Средният брой посетители на едно представление в плевенските театри е 122 души при средно за страната 145.

Значително по-голям интерес зрителите проявяват към представленията по произведения от български автори, посочват от ТСБ. Средната посещаемост на едно представление от роден автор е била 128 души, а по творби на чуждестранни автори посетителите средно са били 117. През 2016 г. посещаемостта на представления от чужди автори е била средно от 107 зрители, а от български творци - 135 посетители.

В национален мащаб през 2017 г. средната посещаемост на едно представление по чуждестранни автори е 170 души, докато при българските е 118 души, уточняват от ТСБ.

Общият брой на постановките в областта за 2017 г. е 21. Преобладават от българските автори - 11. През 2016 г. постановките са били повече - 19, като и броят на поставените за първи път творби е бил по-голям. През 2017 г. близо една трета от всички представления по чуждестранни творби са от руски автори, допълват от ТСБ "Северозапад" в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА