Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 11:52 4 037 2

Мъртъв ли е наистина Люк Скайуокър?

  • марк хамил-
  • люк скайуокър-
  • мъртъв-
  • жив-
  • последните джедаи-
  • междузвездни войни

Марк Хамил потвърди съдбата на най-известната си роля

Марк Хамил потвърди, че Силата е убила Люк Скайуокър в края на "Междузвездни войни: Последните джеидаи". Когато Рей за пръв път се среща със стария джедай учител, той е изключително далеч от образа на герой, който тя очаква да види. След провала му с Бен Соло, той избира пълното изгнание и се отдалечава възможно най-много от конфликта, като решава да прекара последните си дни в изолация. Но един последен урок от Йода го насърчава да отвори вратата към Силата, а това води до последния епичен сблъсък с Кайло Рен.

Последните джедаи противоречиво представиха идеята за астралната проекция чрез Силата във филмите за Междузвездни войни, което именно е и начина, по който Люк се изправи срещу Кайло Рен, за да защити Съпротивата. Както бе споменато в самата лента, това изисква изключително много мощ и може потенциално да убие джедая в процеса. Почти година след премиерата на Епизод VIII Марк Хамил реши да внесе яснота за съдбата на Люк.

Той сподели сцената със смъртта на героя си от комикса на Марвъл по Последните джедаи, като сравни Скайуокър с наркоман. Той добави към публикацията си: "СИЛАТА УБИ ЛЮК. Трябва да разберете иронията в съдбата му. Точно като един пристрастен, който заравя пристрастяването си надълбоко и стои чист с десетилетия, само едно последно използване го убива със свръхдоза."

За повечето фенове на сагата, беше ясно какво ще се случи с Люк. Дори самият Скайуокър предусещаше съдбата си и какво ще му коства използването на Силата за последно, което допълнително добави към емоцията. Но докато е вярно това, че Силата ще отнеме физическия му живот, то използването ѝ му гарантира вечен. Ставайки едно със Силата, позволява на Люк да се завърне като призрак в Епизод IX. Но придържайки се към първоначалния си план и живеейки нещастно и самотно на отдалечена планета, той щеше да спре да съществува напълно след смъртта си. Това, което уби Люк всъщност го направи още по-силен - много по-мощен отколкото си представя Кайло Рен.

Много смятат последната сцена на Люк за една от най-добрите илюстрации на традиционния "път на джедая", понеже Люк никога не подхожда с агресия или насилие по време на конфликта с Кайло. Вместо това той използва силите си за по-голямата кауза, позволявайки на Лея и Съпротивата да избягат и вдъхновявайки други в Космоса.

Тепърва предстои да видим какво ще се случи с любимите ни герои от Съпротивата в следващия епизод на феноменалната сага. Предстои да видим и до какво доведе самоотвержената жертва на Скайуокър и последиците за останалите, когато разпространяват новините за кончината му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    10 1 Отговор
    E, това е вече , тъжна новина! Надявах се да изкара поне до 158-ми епизод...
  • 2 Дърт Вейдър

    1 0 Отговор
    Тази сага се е случила преди много много години. Най-вероятно действието ще продължи и до наши дни.