Last news in Fakti

25 Април, 2012 11:37 2 916 2

Криста получи специалната награда на "Златна пролет"

  • златна пролет-
  • бнр-
  • криста-
  • конкурс

Б.Т.Р. спечелиха първо място

Криста получи специалната награда на "Златна пролет" - 1
Криста - Снимка: БГНЕС

Късно снощи бяха връчени наградите на 43-то издание на конкурса за нова поп и рок музика на Българското национално радио "Златна пролет". Специалната награда на "Златна пролет" – участие във фестивала "Евросоник" , Холандия, получи Криста.

Най-новото парче на музикантите от Б.Т.Р. „Защо” спечели първото място в конкурса. Песента е създадена специално за 43-тото издание на престижния музикален форум и ще влезе в следващия албум на групата, който ще бъде факт до края на годината. Музиката и текстът на парчето са дело на Славчо Николов, а текстът и аранжиментът – на група Б.Т.Р. 

Втора награда и специалната награда на журналистическата гилдия получиха "Сантиментал Суингърс" и Михаил Йосифов. Специална награда на слушателите получи група "Лот Лориен" за песента "Без надпис".

А специалната награда за млад и креативен изпълнител отива при Нейчо Петров – Реджи.

Отличието за най-дълга музикална връзка – цели 30 години на сцената, отиде при Кристина Димитрова и Орлин Горанов.

Специалната награда на "Златна пролет" – участие във фестивала "Евросоник", се дава от 2005 година насам. Криста е първият солов артист, който я печели. Българското участие от минали години са групите БТР, Д2, Шангри Ла, Гравити Ко, Уикеда, Акага и Фючър шок.

Наградата на Криста бе връчена лично от генералния директор на БНР, Валерий Тодоров. Криста благодари на Rachel Row (която е автор на наградената песен "Част от мен"), на всички, които са гласували за нея, на лейбъла "Стерео стая" и продуцента си Мария Илиева за това, че ѝ дава възможност да сбъдва мечтите си. "Безкрайно щастлива съм, че това ми се случва", сподели развълнувано Криста. "За мен това, че съм избрана да представя България на толкова престижен форум, е не само сбъдната мечта, а и огромна чест".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spicy

    0 0 Отговор
    Защо в заглавието на новината не са взелите първа награда ?????
    Новината не е ли за победителя в конкурса, а после да се пише за отделните категории?!
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    Защото Андрей Симеонов повече харесва Криста!