Last news in Fakti

28 Май, 2012 08:35 2 090 0

Майкъл Ханеке триумфира на фестивала в Кан

  • майкъл ханеке-
  • любов-
  • кан-
  • кино
Майкъл Ханеке триумфира на фестивала в Кан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филмът "Любов" („Amour“) на режисьора Майкъл Ханеке е тазгодишният победител на кино-фестивала в Кан. Австриецът, който бе сред фаворитите на журито, спечели най-голямото отличие на фестивала - „Златната палма“ - за втори път в кариерата си.

Лентата разказва за любовта и смъртта на възрастна двойка, а в нея участват две от най-големите звезди на френското кино – 85-годишната Емануел Рива и 81-годишният  Жан-Луи Тринтинян. Журито от Кан остана впечатлено от стиковката между двамата актьори и нежността, струяща от кадрите на филма. Редом с тях се появяват и внезапни сцени на насилие, което отприщи много критики към режисьора.

Ханеке създава филма покрай лична история в семейството му. По време на награждаването режисьорът благодари на съпругата и обеща, че никога няма да я напусне, както става в лентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА