Last news in Fakti

7 Юни, 2012 16:45 2 349 0

Совата на Хари Потър в Бургас

  • изложба-
  • хищни птици-
  • бургас-
  • совата на хари потър

Уникална изложба на хищни птици беше открита в Бургас. Тя носи мистичното име «Градината на совите» и е разположена в Морската градина в шатрите на традиционната «Флора». В нея могат да бъдат видяни различни видове сови, бухали и хариси. Има полярна бяла сова (Bubo scandiacus), която гнезди в Арктическата тундра в северната част на Аляска, Канада и Евразия. Това е популярната сова на Хари Потър.
Червеноопашат мишелов- най-често срещаният ястреб в Северна Америка. Той издава вълнуващи дрезгави писъци и затова е любимец на холивудските режисьори. Всеки път, когато ястреб или орел се появи на екрана, без значение от какъв вид е, пискливият звук в саундтрака почти винаги е на червеноопашатия мишелов.

Евразийския бухал (Bubo Bubo) е жител на по-голямата част на Евразия. Това е също една от най-големите видове сови. С дължина на тялото от 65-70 см и размах на криле 160-180 см., това е бухалът, който е най-едрата нощна граблива птица в България.

Харис Хаук (Parabuteo unicinctus) е средно голяма хищна птица, която е разпространена в югозападната част на САЩ, като на юг достига Чили и Централна Аржентина. Това е единственият член на рода Parabuteo. Отличителна черта - ловуването в семейни групи, което е уникално в света на хищните птици, които ловуват самостоятелно. Харисът е една от най-използваните птици в лова със соколи в днешно време, тъй като е лесно обучаем и бързо се привързва към човека.
Индийски Бухал (Bubo bengalensis), който основно ловува плъхове и мишки, но също може да вземе птици до размера на фазан. Азиатска кафява дървесна улулица и други интересни видове, за които може да получите интересна информация на място.
Совите са символ на мъдрост, знания, интелект, те разсейват мрака на невежеството. Според различни твърдения се смята, че именно совата помага на притежателя си да надниква в бъдещето и да вижда това, което е скрито за очите на другите. Фън Шуй експертите споделят, че совата създава около себе си енергийно поле, което привлича благополучието и човек може да се развива в правилната посока. Тя е символ и на богатството, на личностното израстване и духовно развитие.
Своеобразният фестивал на хищни птици се организира от Агенция Вербал и ще остане цяло лято.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА