7 Юли, 2012 08:34 1 179 2

Приключиха снимките на "Хобитът"

  • хобитът-
  • снимки-
  • питър джаксън


След като постигна огромен международен успех с трилогията “Властелинът на пръстените”, режисьорът Питър Джаксън отново се завръща в приказната Средна земя с адаптацията си за големия екран на популярния фентъзи-роман “Хобитът”, дело на писателя Дж. Р. Р. Толкин, съобщава синефиш.бг.

Първоначално, за режисьор на мащабния проект беше избран създателя на “Хелбой” Гилермо дел Торо, но в средата на 2010-та година той изненадващо се оттегли поради пречки, дълги отлагания и неразбирателства със студиото MGM, и впоследствие бе заменен от Питър Джаксън.

Малко по-късно, Джаксън оповести, че “Хобитът” няма да бъде един филм, а ще бъде разделен на две взаимосвързани части, озаглавени “Хобит: Неочаквано пътешествие” и “Хобит: Дотам и обратно”. За направата на двете амбициозни продукции, студиото Ню Лайн Синема, в партньорство с MGM и Уорнър Брос, осигуриха бюджет от малко над 500 милиона долара. През изминалите три месеца многократно се споменаваше (от неназовини източници), че снимките на двата филма са приключили, но въпреки това нямаше официално потвърждение от продуцентите.

Мартин Фрийман, Илайджа Ууд, Орландо Блум, Кейт Бланшет и сър Йън МакКелън са сред звездите, които заминаха за Нова Зеландия, за да участват в снимките, започнали през март миналата година.

Днес режисьорът съобщи на страницата си във Фейсбук, че е щастлив заради края на снимките на двата блокбастъра - "Хобитът: Неочаквано пътуване" и "Хобитът: Там и пак обратно". "Успяхме! Снимачен ден 266 и краят на снимките на "Хобитът". Благодаря на фантастичните ни актьори и снимачен екип за това, че ни отведоха толкова далеч и на всички вас за подкрепата ви!", написа режисьорът.

За направата на “Хобит: Неочаквано пътешествие” и “Хобит: Дотам и обратно” бяха използвани триизмерни камери, a филмовия екип работеше предимно в Нова Зеландия. В центъра на общата история на двата филма ще бъде хобита Билбо Бегинс и неговите необикновени приключения с някои от познатите от “Властелинът на пръстените” герои, сред които Ам-гъл, джуджетата и Гандалф Сивия.

Световната премиера на триизмерния  “Хобит: Неочаквано пътешествие” ще се състои на 14-ти декември тази година, а “Хобит: Дотам и обратно” тръгва по кината от 13-ти декември, 2013-та.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...........

    0 0 Отговор
    Каквито декори не са се изхвърлили от "Лорда" са влезли в употреба.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.