Last news in Fakti

3 Август, 2012 08:11 802 0

Започва SPIRIT of Burgas

  • бургас-
  • spirit of burgas-
  • spirit of burgas
Започва SPIRIT of Burgas - 1
Снимка: БГНЕС

 

Петото издание на най-мащабното музикално събитие в България - SPIRIT of Burgas, започва днес и ще продължи 3 дена.

Busta Rhymes, The Pordigy и Korn са сред хедлайнерите на фестивала, съобщиха организаторите. Един от най-емблематичните и скандални артисти на американската рап и хип-хоп сцена, и Tinie Tempah, най-популярният английски рапър напоследък, поставят началото на главната сцена на SPIRIT-а. Петъчната вечер на един от най-големите музикални фестивали в България буквално ще взриви всички фенове на силната рима първо с лондонското откритие на 2010-та, след което едва ли ще има меломан, който да пропусне лошото момче на Бруклин.

Грандиозно шоу и топ български хитове обещава първият фестивален ден на горещия музикален фестивал SPIRIT of Burgas 2012. Към вече обявените артисти BG HIP HOP U.N.I.T.I.Y. – Bobo & The Gang, 100 КИЛА, Лора Караджова и Alex P, на главната сцена ще се присъединят Kristo и Spens, за да изпълнят някои от най-горещите парчета на лятото. Като специален гост ще се включи и Рафи. Той ще представи своето шоу Old School Project, в което събира две от най-популярните хип-хоп денс формации в страната, Forsite Crew и New Hope Crew за пърформънс с ефектни танци и микс от най-любимите неостаряващи R&B, Funk, Soul и Hip Hop парчета, както и новите музикални хитове.

На 4 август присъстващите ще имат уникалния шанс да са от първите в Европа, които чуват на живо парчета от дългоочаквания нов албум на The Prodigy, носещ работното, все още, заглавие How To Steal A Jet Fighter. На сцената ще се качат и Sum 41, като Panican Whyasker и Sensor ще ги подгряват. Лондончаните Saul Milton (Chase) и Will Kennard (Status) ще са едни от основните ко-хедлайнери на главната сцена на 4 август.

На 5 август точно преди GENTLEMAN & THE EVOLUTION, настроението ще вдигнат всенародните български любимци Уикеда /WICKEDA/. Точно в 18:30 ч. ска, рок и пънк ритми ще разлюлеят пясъчната ивица на централния бургаски плаж и ще припомнят любими тракове като "Спомени", "А ние двамата с Боби пием кафе", "Уиски с фъстъци" и много други. Специалната електронна сцена Solar Dance Arena ще събере за първи път двете техно величия Richie Hawtin и Dubfire. Като тандем зад пулта, двамата техно артисти са желани гости на най-големите световни фестивали, а благодарение на върховия фестивал за електронна музика у нас, Solar, българската публика ще може да види на живо съвместното им невероятно шоу. Хедлайнери на основната сцена на последната вечер от фестивала – 5 август ще бъдат музикантите от Korn.

Тридневен празник за ушите, очите, телата и душите на почитателите ще предложи на гостите на SPIRIT of Burgas 2012 сцена BraZZoBraZZie. Сцената, посветена на богатството, красотата и сладката лудост на духовата музика, е подготвила пъстра, красива и жизнерадостна програма от джаз и суинг, фънк и фюжън, етно и латино, стара градска музика и реге.

SPIRIT of Burgas е едно от най-мащабните музикални събития в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА