22 Май, 2020 16:18 1 102 7

Млади българи стават жури на Венецианския кинофестивал

  • кинофестивал-
  • венеция-
  • българи-
  • жури-
  • 27 пъти кино

Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им

За 10-та година инициативата „27 пъти кино“ дава шанс на българи между 18 и 25 не просто да се потопят в атмосферата на Венецианския кинофестивал, но и да бъдат част от младежкото жури на форума, съобщава БНР.

Стартирала през 2010 г. като партньорство между Европейския парламент, Наградата „LUX”, програмата „Венециански дни” (Venice Days / Giornate Degli Autori) и веригата киносалони Европа Синемас, идеята на „27 пъти кино” е да събере почитатели на киното на възраст между 18 и 25 години от 27-те държави членки на Европейския съюз, и да ги покани за специално жури в предстоящото 77-о издание на кинофестивала във Венеция през септември т.г. Основната цел е популяризиране на общите ценности и културното многообразие чрез киното сред младите хора.

България ще предложи трима кандидати за журито на младите киномани. Те ще бъдат избрани сред зрителите от програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното.

За кандидатстване трябва да бъде изпратено видео селфи на английски език, с продължителност не повече от 30 секунди, в което кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са. Видеото трябва да е във висока резолюция и с отличен звук. Започнете видеото с „Киното за мен е…“, нужно е да включите като надпис своето име и държавата – България.

Трябва да бъде изпратен и формуляр за кандидатстване (попълва се онлайн на английски език до 18:00 часа на 29 май 2020.

Предните години седем представители, подадени като кандидати от Дома на киното, са посетили Венеция като членове на младежкото жури „27 пъти кино”.

Ако имате интерес, пробвайте шанса си. Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киноман

    1 0 Отговор
    Бедна Венецуела прави кинофестивал а в богата и процъфтяваща България крадат като за последно
  • 2 asd

    0 1 Отговор
    "Къде потънаха 500 000 лева за българска инсталация на Венецианското биенале?
    16 юли 2019"

    Пак ли парЕ ще усвоявате Тикви?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДЖУРИРАНЕ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЛИ СА ОТ ГЕРБ ?
  • 7 Сульо

    1 0 Отговор
    Стига с тъп# дe6илни ПР-и - ще ставали жури, ха,ха,ха...