Last news in Fakti

28 Май, 2020 14:40 1 663 1

Емануил Иванов е "Млад музикант на годината"

  • емануил иванов-
  • музикант на годината-
  • награда-
  • бнр

Пианистът е студент в Кралската консерватория в Бирмингам, Великобритания

Емануил Иванов е "Млад музикант на годината" - 1
Снимка: БГНЕС

На 19 май в ефира на програма "Хоризонт" бяха обявени наградите в националната анкета "Музикант на годината 2019". Галаконцертът, на който те трябва да бъдат връчени на новите носители, избрани с гласуване от слушателите на БНР, е отложен за есента, с надеждата да може да бъде осъществен след отпадане на ограниченията във връзка с пандемията от Covid-19.

Срещите с наградените музиканти в предаването "Алегро виваче" започнаха със самия "Музикант на годината 2019" - баритона Кирил Манолов, и продължава с носителя на приза "Млад музикант на годината" - пианиста Емануил Иванов.

Широката публика научи името му именно през изминалата есен - след победата му в престижния клавирен конкурс "Феручо Бузон" в италианския град Болцано и последвалите изяви на българска сцена. А само преди броени дни - в навечерието на 24 май - младият пианист получи награда и от Министерството на културата: почетен знак „Златен век“ - „Печат на цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда.

Емануил Иванов е студент в Кралската консерватория в Бирмингам, Великобритания, но месеците на социална изолация той прекарва в родния Пазарджик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    0 0 Отговор
    Браво! И е срамно, че такива хора не са известни в родината си, колкото един престъпник или министър. Едните допринасят за положителният имидж на страната, а с другите се срамуваме.