Last news in Fakti

28 Септември, 2012 15:24 13 887 11

Статуетка, открита от нацистите, се оказа с извънземен произход

  • будистки-
  • нацистки-
  • космически-
  • статуетка-
  • тибет
Статуетка, открита от нацистите, се оказа с извънземен произход - 1
Снимка: "Фокс"

Малка фигура на будистки бог пазител, намерена през 1938 от нацистка експедиция, се оказа изработена от парче метеорит, паднал на Земята преди 15 000 години някъде в Сибир или Монголия, установиха учени, цитирани от телевизия Би Би Си. Германците не са подозирали за ценността на открития от тях експонат – за тях е било достатъчно, че дрехата на божеството е украсена със свастика, която всъщност е древен източен символ за успех.


Изследователският екип от австрийски и германски експерти предполага, че статуeтката е създадена през XI век в Тибет. Фигурката с височина 24 сантиметра и тегло около 10 килограма в началото била позлатена, тъй като средновековните майстори явно не имали понятие с какъв рядък материал си имат работа. Според Елмар Бюхнер от Щутгартския университет материалът, от който е направено изображението на бог Вайшравана, се среща в по-малко от 0,1% от всички типове метеорити.

В Далечния изток немската експедиция навремето е търсила доказателства, че арийската раса произлиза от този регион, уточнява в. „Гардиън“. Ето защо фигурката със свастиката за тях е била важна находка. Дълго време тя е била съхранявана в частна колекция в Германия и до 2007 година за нея не се е знаело нищо. След това собственикът предоставя за изследване т. нар. Железен човек, предава „Фокс нюз“. Резултатите са изумителни и учените дори не се наемат да определят примерната цена на статуетката. „Това е единственото в историята изображение на човек, изрязано върху метеорит, затова просто няма с какво да го сравним“, казва Бюхнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ahaha

    5 0 Отговор
    "тъй като средновековните майстори явно не имали понятие с какъв рядък материал си имат работа" , и защо винаги подценявате древните и миналото? не стига че е изключително произведение и че днес доста аврори не могат да достигнат това ниво, ами и винаги да ги до-подценим, нямал бил идея автора че било от метеорит, и защо да е нямал? точно защото е знаел че идва от космоса е направил това изображение! и стига сте чели средновековните библии. не виждате ли че и този будист е с ореол? това какво ви говори? христос и той е с ореол нали? значи тия хора са идвали едновреме от космоса и са нашите "богове" ! именно защото е от космоса материала затова е направил и това изображение. P.S. я се замислете тоя ореол не е ли скафандър попринцип? и на свети георги колесницата хвърля огън и идва през облаците това не е ли корабче м? сребристи дрехи, ореоли, летящи хорас крила на гърба, като се родил христос на орбита се появила звезда по-ярка от другите, чист кораб ;)!
  • 2 бай Онзи

    0 0 Отговор
    ...тъй тъй...
  • 3 бай чичо

    1 3 Отговор
    много глупости пишете бе хора, какви скафандри какви извънземни, всички т.нар ореоли са израз на древната концепция за сиянието около човека, т.нар аура и пр. въпрос на теология и изразни средства в изобразяването на божествата. приликите с летателни апарати и скафандри на всички тези изображения са чисто външни. а нацито е докопал наистина ценен артефакт. сега ще се окаже от колекцията на Мордехай Бен Соломон е щу трябва да му се върне с обезщетение за задържането 70 години ;))

    Коментиран от #4

  • 4 ahaha

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "бай чичо":

    1. catedrala v barcelona 1571g.
    http://www.iberianatureforum.com/index.php?action=dlattach;topic=1907.0;attach=3420;image

    2. drevna statuetka na astronavt-6umerska civilizacia ako ne gre6a:
    http://3.bp.blogspot.com/_4A9r9yKkkNs/TADAGeQbehI/AAAAAAAAFKw/js9oc4Qyw_8/s1600/Ancient+Aliens+The+Visitors.jpg

    3.izobrajenie na astronavti okolu hristos, letia6ti s korabi- makedonski hram:
    http://arcturi.com/sitebuilder/images/ancientastronauts-270x270.jpg

    o6te znae6li kolkoo ima po sveta?

    Коментиран от #7

  • 5 wulkan

    0 2 Отговор
    Все съм подозирал, че Хитлер си говори със звездите, но сега вече получих потвърждение. Не може току така да се избият 54млн. хора за нищото. Идеалите трябва да са възвишени!
  • 6 Morridin

    0 0 Отговор
    М/у другото, свастиката е символ на слънцето, не на успеха.....
  • 7 Колижън

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ahaha":

    Чудя се защо не си проверявате "артефактите" , които цитирате! Изображението на астронавт на катедралата в Барселона е поставено през 1992 , по време на реставрацията, а не през 1571! Символите в македонската църква са стилизирани изображения на луната и слънцето и тяхното влияние върху човека, не са никакви космически кораби и подобни глупости. Статуетката, която цитирате е изобразявала традиционно облекло с украшения на тогавашните хора. Стига сте търсили под вола теле, не разбрахте ли, че "чудеса" от подобно естество няма. За всичко си има разумно обяснение и то е далеч от фантасмагориите за пътуване във времето и древни посещения на извънземни. Факт е, че ние сме просто една еволюционна случайност и точно като такава сме просто вид който се ражда и умира, нищо преди , нищо след ...

    Коментиран от #9

  • 8 Morridin

    0 0 Отговор
    До Колижън:

    +1 ;)
  • 9 ahaha

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Колижън":

    кон с капаци :) "едни маймуни претърпиали нещо, което е неизвестно и станали хора за нула време" - да ти имам теорията чесно и като как твоите маймуни са построили презокеански кораб за да стигнат до австралия например от африка? те са били много организирани еволюционни маймуни, явно са се оговорили по facebook, че и до велигденските острови са пътували може би с lufthansa преди 100 000 години ? а относно "влианието на луната над хората" - ти си тотално сляп ми се вижда чесно, какво влияние те гони в една икона? в иконите "влиянието" е само на образа на исус или някои светия, в никакъв канон няма влияние на луна и слънце ти си изключително неук чесно, това че вярваш в стандартните догми на българското ти образование и отричаш очевидното говори само, че си далеч от световната история и един куп артефакти.
  • 10 Херодот

    0 0 Отговор
    Колижън го е казал много правилно. За всичко си има логично,точно и научно обяснение.
    А "ahaha" като е толкова компетентен и образован, поне да се беше постарал да избегне правописните и пунктоационни грешки в писанията си. Трудно и смешно е да се четат такива коментари - пълни с грешки и лишени от смисъл...
  • 11 баба ми

    0 0 Отговор
    абе хубаво, ама ние какво хващаме от цялата далавера?