Last news in Fakti

1 Октомври, 2012 15:21 1 213 1

Електронната книга по-скъпа от печатната

  • електронна-
  • книга-
  • печатна
Електронната книга по-скъпа от печатната - 1
факти.бг

Експерти и потребители са възмутени, че една трета от най-продаваните електронни книги струват по-скъпо в сравнение със същото заглавие с твърди корици. Те споделят , че електронната версия би трябвало да бъде много по-евтина, защото при нея няма разходи за отпечатване или транспорт. Това съобщи Dailymail.

Проучване доказа, че една трета от  световните бестселъри се продават по-скъпо в сайтове като Amazon, отколкото на пазара с твърди корици.

На печатния книжен пазар, потребителите могат да се сдобият с новата книга на Дж. К. Роулинг за 9 паунда. Същата книга, в електронен вариант се предлага на стойност 11.99 паунда.

Новата книга на Виктория Пендълтън, носеща заглавие „Между редовете”, в печатен формат се предлага на стойност 12 паунда, докато електронното издание е на цена 12.99 паунда за екземпляр.

Напоследък се наблюдава тенденция за така наречената „съгласувана практика”, с цел цените на книгите като цяло в Европа да не вървят надолу. Това става с помощта на „Агенция споразумения”. Чрез нея издателите определят цената на електронните книги с търговски вериги, като Apple, в замяна на което получават 30% от печалбите на продадените книги.

Бихме могли да кажем, че читателите могат да се чувстват огорчени, от факта, че плащат  повече за книги, които нямат възможност да държат в ръцете си, отколкото за твърда корица на любимото си издание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ева

    0 0 Отговор
    Това може да е вярно за Англия, но проверете цените в Амазон и пак ще си говорим :)