Last news in Fakti

30 Септември, 2020 14:29 4 442 3

"Гренландия - Последно убежище" с Джерард Бътлър с най-много публика у нас

  • джерард бътлър-
  • гренландия-
  • филми-
  • кино-
  • публика-
  • киносалони

На втора позиция е комедията с Робърт Де Ниро "Войната с дядо"

"Гренландия - Последно убежище" с Джерард Бътлър с най-много публика у нас - 1
Снимка: Shutterstock

Екшънът с Джерард Бътлър "Гренландия: Последно убежище" събра най-много публика в киносалоните у нас, сочат обобщените данни. Спасяването на семейство от последствията, които носи астероидна катастрофа е гледано от 5 849 зрители и отчита 61 815 лева от билетите им, пише novini.bg.

На втора позиция е комедията с Робърт Де Ниро "Войната с дядо", която излезе преди три седмици у нас. Случващото се във взаимоотношенията между настанения в стаята на внука дядо и изпратения на тавана внук е разсмяло вече 24 828 зрители и има 232 594 лева приходи от билетите им.
"Мулан" е на трета позиция по зрителски интерес след миналия уикенд.

Игралната версия на анимацията от 90-те години на миналия век за момиче от китайско семейство, което се преоблича като момче и заменя баща си в императорската армия е гледана от 28 536 зрители и има 313 460 лева приходи за трите седмици у нас.

Четвърти по ред е анимационния "Скуби-ду!", който е първата пълнометражна версия по популярните комикси и филми за познатото куче. Детективската банда около Скуби и историята от самото начало на запознанството им с Шаги са гледани от 10 929 зрители и отчита 92 089 лева приходи за десетте дни на екран у нас.

На пето място е втората премиера от миналия уикенд - "Лигата на животните". Анимацията за бездомното куче Роджър, което се грижи за събратята си в града и се оказва смелчагата, който трябва да спаси града от роботите, които са прогонили хората, е гледана от 2 348 зрители и има 20 036 лева приходи.

Романтичната драма "След сблъсъка" е на шесто място в топ 10. Вторият филм по едноименната книга от тетралогията на Анна Тод за Теса и Хардин, които се лутат между пълно помирение и раздяла е вече месец на екраните у нас и е гледан от 38 599 зрители, като отчита 326 501 лева приходи.
Седма позиция е за екшънът "Тенет" с Ерън Тейлър-Джонсън и Робърт Патисън в главните роли. Историята за международен шпионаж и пътуване във времето е вече пета седмица в кината у нас и е гледана от 34 142 зрители и има 358 024 лева приходи.

Осмо място е за българският "Диви и щастливи" на режисьора Мартин Макариев и сценариста Борислав Захариев. Пътуването на две приятелки, отвлекли синът на семейството при което работи едната заедно с известна сума пари през София, Велико Търново, Русе до Варна, гонени от полиция и полицейски инспектор е на екраните от ноември миналата година и за това време вече е гледано от 107 139 зрители и има 985 422 лева приходи.

Девето място е за екшън-фантастиката "Новите мутанти" - спин-оф от поредицата "Х-мен" по комиксите на Клис Клермонт и Боб Маклауд от края на 1982 година. Какво се случва с петимата младежи със свръхестествени способности е видяно от 8 402 зрители от края на август до момента и отчита 76 078 лева приходи.

Десета позиция заема екшънът "Ненормален" с Ръсел Кроу в главната роля. Изключително събирателната история за насилието на пътя, породено от засичане на ляв завой от млада жена и синът ѝ, е гледана вече от 7 906 зрители и има 74 866 лева от билетите им.
Миналият уикенд кината са посетени от 24 608 зрители, докато миналата година по същото време филми са гледали общо 36 967 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киноман

    0 0 Отговор
    Там ли ще ни пратят Дебила и Найлона?!
  • 2 Бесен

    0 0 Отговор
    Че то има ли друго, с което да се конкурира? Филмовата индустрия е на трупчета след ковида. Без да давам спойлери, не е кой знае какво.
  • 3 Джерард е,

    0 0 Отговор
    Страхотен в "Код Олимп", и в "Бърлога на крадци", за другите му роли не мога да кажа кой знае какви суперлативи, но като цяло е добрата британска школа?