Last news in Fakti

1 Ноември, 2012 17:00 1 832 0

БНР отваря врати за изложба на детски рисунки

  • изложба-
  • детски рисунки-
  • бнр
БНР отваря врати за изложба на детски рисунки - 1
Снимка: БНР

На 1 ноември, в Деня на народните будители, в 11.30 часа в мраморното фоайе на Българското национално радио беше открита изложба на наградени творби от конкурса „Нарисувай ми слънце” на списание „Аз съм българче”, съобщиха от медията.

От създаването си, вече пета година конкурсът се развива с изключителната медийна подкрепа на Българското национално радио, а слънцата от детските рисунки  в тазгодишното издание грейнаха във фоайето пред Първо студио на обществената медия.   

В юбилейното издание бяха поканени момичета и момчета от над 500 учебни заведения. В едно от тях, пловдивското СОУ „Райна Княгиня”, за колективна рисунка обединиха усилията си деца от два класа. С необичайно дългата творба малките художници се включиха в състезанието за категорията „Най-добър екип”. Другите две категории на конкурса са „Най-усмихнато слънце” и „Най-нестандартна техника”.

На откриването на изложбата бяха обявени победителите и бе поставено началото на благотворителен търг на рисунки от националния конкурс „Нарисувай ми слънце”  на списание „Аз съм българче”.

Победител в категорията „Най-нестандартна техника” е 9-годишната Елица Ганева от София. Първа награда в категорията „Най-усмихнато слънце” получи 15-годишната Ангелина Маринкова от Самоков, а в категорията „Най-добър екип” отличието получи група от 9 деца от Бургас.

Имената на всички наградени ще прозвучат в предаването „Закуска на тревата” на програма „Хоризонт” на 3 ноември 2012 г. от 6.05 до 9.00 часа.

След откриването на изложбата, в творческа работилница в Детския кът на Българското национално радио деца оцветиха афиша за изложбата на петото издание на конкурса и той зае своето място сред рисунките.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА