31 Януари, 2021 17:51 4 534 3

Почина един от основателите на The Animals

  • the animals-
  • хилтън валънтайн-
  • китарист-
  • починал-
  • 77 години

Китаристът Хилтън Валънтайн си е отишъл на 77-годишна възраст

Почина един от основателите на The Animals  - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Британският музикант и бивш китарист на английската блус рок група "Енимълс" (The Animals) Хилтън Валънтайн е починал вчера на 77-годишна възраст, съобщи американската звукозаписна компания АВКCО Records, съобщи BBC News.

Заедно с целия музикален свят, днес скърбим за загубата на Хилтън Валънтайн, един от основателите на The Animals.

Той беше китарист новатор, оказал влияние върху звученето на рокендрола за десетилетия напред, се казва в съобщението на сайта на компанията.

Валънтайн е роден в Англия през 1943 г. През 1963 г. започва да се формира групата "Енимълс" и той влиза в състава ѝ. Свири с The Animals до 1966 г. и участва в три студийни албума на групата.

През 1994 г. името на Валънтайн е вписано в Залата на славата на рокендрола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горо

    9 1 Отговор
    Той бе уникален музикант и изпълнител, чийто вокал ще остане безсмъртен в песента " Къщата на изгряващото слънце". Нека да почива в мир!
  • 2 Гост

    6 0 Отговор
    Нека почива в мир .
  • 3 No Exit

    6 0 Отговор
    Белите умират, черните се плодят. Когато аз си отида, не искам да виждам какво място е станал светът.
    Ерик Бърдън изпя вокалните партии на Енимълс, но Къщата на Изгряващото Слънце нямаше да е същата песен без китарното интро на Хилтън Валънтайн. RIP, Geordie lad!