Last news in Fakti

15 Декември, 2012 16:14 1 193 0

Детският хор на БНР ще се включи в заключителния концерт на „Българската Коледа“

  • детски хор-
  • българската коледа-
  • бнр

Детският хор на БНР с ръководител акад. Христо Недялков,  ще се включи  в  заключителния концерт на инициативата „Българската Коледа“, който ще се състои в Народния театър „Иван Вазов“, на 25 декември.

Организаторите очакват, че по време на пиковото събитие в рамките на инициативата, ще бъдат събрани традиционно най-много средства в подкрепа на каузата - рехабилитацията на деца с неврологични заболявания и  закупуване на съвременна медицинска апаратура за награждаването на съществуващи успешни центрове в страната.

Славеите на БНР участват  за трета поредна година в подкрепа на  „Българската Коледа“.  „Ще изпълним няколко коледарски песни.  Децата винаги гледат с мечти към коледните звездите на елхата, с очакване за щастие, късмет и здрава. В една от нашите песни се казва : „Не търсете по елхата вечер звездните лъчи. Вижте колко са звездите, в щастливите очи“, развълнувано споделя акад. Недялков. „Аз и моите певци желаем от все сърце здраве, вяра и надежда за всички деца, които днес боледуват!“

“Българската Коледа” и нейната кауза - децата и тяхното здраве, продължава десета поредна година. По думите на президента Росен Плевнелиев, целта на инициативата е не само да съберат пари, а да се намират трайни решения на проблемите.

В предишните  девет издания на "Българската Коледа" бяха събрани 19 505 174 лева. Със сумата 5 004 662 лева беше подпомогнато лечението на 1 424 български деца. За 153 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 14 497 439 лева.  Със събраните средства по време на кампанията 2011-2012 г. са подпомогнати 358 деца и е закупена медицинска апаратура за 14 лечебни заведения в страната.

Детският хор на БНР ще изнесе празничен концерт на 22 декември в НДК, който е в рамките на  Новогодишния музикален фестивал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА