13 Февруари, 2021 10:24 9 329 17

"Голата истина за група Жигули" - най-новият филм БГ филм с участието на много звезди (ВИДЕО)

  • нов филм-
  • виктор божинов-
  • камелия-
  • лилия маравиля-
  • михаил билалов-
  • жигули

Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Божинов

Новият български филм "Голата истина за група Жигули" ще излезе по кината през пролетта, съобщиха от екипа на продукцията.

Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Божинов, чийто първи проект "Възвишение" бе най-гледаното българско заглавие за последните 10 години у нас.

"Смятам, че през тази година хората ще имат нужда от повече усмивки. Ще пуснем филма тази пролет, в критичен за киноиндустрията момент, но вярвам, че всички заедно ще успеем да помогнем на българските кина да се възстановят по-бързо, а на хората ще дадем повод да се засмеят и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години", казва Божинов.

Сниман основно в Бургас, филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а музикантите са напълно забравени. Лидерът им Фори (Михаил Билалов) е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове на "Жигули" е поел по собствен професионален път, нямащ нищо общо с музиката. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила.

В главните роли са Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня), а също Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Оператор е Антон Бакарски, познат от работата си по "Възвишение", "Под прикритие", "Връзки", и участвал в международни продукции като 300: Rise of an Empire и The Expendables 2. Сценаристи са Ваня Николова и Нели Димитрова.

Премиерата му ще бъде тази пролет, а това стана ясно от първия трейлър, който излезе в мрежата.

Участие във филма има и фолк звездата Камелия, която влиза в света на киното. Самата тя се похвали с новия проект и сподели видео в официалните си профили, към което написа "Искам Рок ... Очаквайте “Жигули” в кината."

В лентата популярната певица ще си партнира с талантливия актьор Михаил Билалов. С неговия герой е и завръзката в комедията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 retro

    20 2 Отговор
    Боза,имитация на Оркестър без име!!!
  • 2 Гост

    12 9 Отговор
    Български ли е,забрави.
  • 3 Asdfg

    15 4 Отговор
    Абсолютна глупост! Много слаба продукция! Простотия!
  • 4 Стефан Петров

    11 2 Отговор
    Нищо ново. Софийските актьори са си направили филм и бих се учудил ако в него участва поне един от театъра в Бургас. Алчността на тези хора е потресаваща. Филмите се правят и финансират от София и човек от "провинцията" може да припари до тях понякога единствено в ролята на статист. Това е още един пример как София ограбва България.

    Коментиран от #8

  • 5 Абе

    7 8 Отговор
    Вие угодия нямате,гледайте си турските сериали тогава изменници такива
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аааааа

    4 2 Отговор
    В България отдавна няма кино! За актьори да не говорим!
  • 8 да разбираме че

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан Петров":

    рачков е софиянец геро също а ако се поразровя можеби и повечето ще са от провинцията но ти явно виждаш съвсем друго
  • 9 някой пак шантажира

    0 2 Отговор
    и защо рекламирате това “възраждане “ за най-гледана бг продукция след като под прикрите е светлинни години нагоре от това???
  • 10 Пурко

    4 0 Отговор
    Като бидя Рачков на афиша и вече ми е ясно колко слаба продукция ще бъде! Но все пак трябва да подкрепяме бългаското кино колкото и посредствено да е в последните години!
  • 11 Lvvelek

    3 0 Отговор
    То голяма превилиегия да си софиянец... няма що толкова да сте бай ганьовци пък не съм вярвал !!!!
  • 12 Бих

    2 1 Отговор
    Казал неграмотен опит за римейк на "Оркестър без име", уважение към труда на всички артисти, но едва ли ще постигнат и 30% гледаемост, и времената са други, и пазара е презадоволен откъм кино главно чужди продукции, и според мен аудитория 50+ще бъде тази която може да се пробва да гледа, под тази граница никакъв шанс, чалга поколението е брутално обсебено от цялата тази деградация в последните 30 години.

    Коментиран от #14

  • 13 Голям Слон

    4 0 Отговор
    Аз съм ЗА това да се снима българско кино. Съвсем друг е въпросът какво би ми харесало на мен. "Под прикритие" е единственият сериал, който съм гледал през живота си. Този формат не ми харесва. Българското кино рядко ми е харесвало. Нито соцкиното ми е допадало, нито постсоциалистическото. Рядко нещо ме грабва. Рядко някой актьор ме впечатлява с игра. Обикновено изграждат един образ и са него през цялата си кариера. Това важи и за нашите родни актьори, и за холивудските. Предполагам и за всички останали. Рядко някой може да се превъплащава. Дениро, например, винаги ми е еднакъв. Дали е в "Имало едно време в Америка" или "Запознай с нашите" - все тая.
  • 14 Голям Слон

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бих":

    Как коментирате нещо, което още не е видяло бял свят?! Кой филм се прави, за да бъде интересен за всички възрастови групи? Нека има избор. Нека се снима. Все пак е някакво изкуство. А времето ще покаже кое е качествено и кое е. Именно времето. Не т.нар. боксофис :-)
  • 15 Кинокритик

    0 0 Отговор
    Тази идея във филма за събиране на популярна рок група от миналото, донякъде копира идеята от руско-френската комедия "Концертът", чийто сюжет бе градиран около идеята за събирането след много години на бивши музиканти от операта на Большой театър. Този филм пожъна доста награди: две награди Сезар, номинация за Златен глобус, една първа италианска награда за кинопродукция, първа испанска награда за най-добър филм и канадска първа награда.
    Може би като копира сюжета, ще повтори отчадт поне и успехите на архетипа.
  • 16 mmm

    2 0 Отговор
    Поредният филм, правен от режисьора за режисьора. Рокът не е актуален в световен мащаб, камо ли в България, в която през последните 30 години се разви чалга индустрия. Трябваше да направят филм за цигани, които си сформират оркестър, щеше да пожъне небивал успех...
  • 17 Аааааа

    0 1 Отговор
    За съжаление филмът е слаб, елементарен, пълен с безсмислени сцени и диалози, лишен от оригиналност и с лошо подбран актьорски състав. Липсва свежест, идея, нещо различно и оригинално. Пореден слаб опит за правене на кино в Бг.