Last news in Fakti

28 Януари, 2013 00:20 1 073 0

Барометърът на Оскарите определи "Арго" за филм на годината

  • филм-
  • бен афлек
Барометърът на Оскарите определи "Арго" за филм на годината - 1
Бен Афлек в кадър от "Арго" - фаворита на продуцентската гилдия

Гилдията на американските продуценти определи лентата на Бен Афлек „Арго“ за най-добър филм на 2012 година, съобщи АП. Наградата беше връчена на актьора режисьор по време на тържествена церемония в Бевърли Хилс.

„Арго“ е политически трилър за освобождаването на шестима американски дипломати от превзетото от ислямисти посолство на САЩ в Иран през 1979 г. Третата режисьорска работа на Афлек вече има няколко отличия от американската кинокритика, както и „Златен глобус“ за най-добър филм и най-добра режисура.

Той се смята за един от най-силните претенденти за награда „Оскар“ (7 номинации).
Сред конкурентите му за приза на продуцентите бяха други нашумели вече заглавия като „Джанго без окови“, „Клетниците“, „Животът на Пи“, „Линкълн“, „Цел номер едно“.

Наградата на продуцентската гилдия в САЩ се смята за надежден „предоскаров“ барометър, тъй като предпочитанията й често съвпадат с тези на Американската филмова академия, която връчва „Оскар“-ите.

Поне така е било в случаите с ленти като „Артистът“, „Речта на краля“, „Беднякът милионер“, „Няма място за старите кучета“, „Мис Слънчице“, „Планината Броукбек“, „Авиаторът“, „Властелинът на пръстените: Завръщането на Краля“, „Чикаго“, „Мулен Руж“, „Гладиатор“ и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА