Last news in Fakti

18 Август, 2021 09:33 16 496 11

10 от най-очакваните филми за 2022 година

  • нови филми-
  • 2022

Списъкът с очакваните филми се удължи, като една от главните причини за това е пандемията - COVID-19

10 от най-очакваните филми за 2022 година - 1
Снимкa: Shutterstock

Киноманите очакват с нетърпение 2022 г., която предвещава да бъде изключително богата откъм филми. Списъкът с очакваните филми се удължи, като една от главните причини за това е пандемията - COVID-19. Факт е, че кино индустрията беше силно засегната поради пандемията, но това не попречи на вдъхновението на редица сценаристи, режисьори и продуценти, пише trafficnews.bg. Ето кои са едни от най-очакваните филми, чиято премиера предстои.

1.Transformers: Rise of the Beasts

Това е заглавието, което любителите на седмото изкуство поставят на първо място в дългоочакваните филмови класации.
Връщайки се към екшъна и спектакъла, който завладя киноманите по света преди 14 години с оригиналните „Трансформъри“, „Трансформърс: Възходът на зверовете“, новият филм ще отведе публиката на глобално приключение от 90 –те години на 20 в. и ще запознае Максималите, Предаконите и Теророконите със съществуващата битка на земя между автоботите и десептиконите.

Филмът е планиран да бъде пуснат в САЩ на 24 юни 2022 г.

2.Black Panther: Wakanda Forever

След истинския фурор, който предизвика първата част на "Черната пантера" , предстои втора част. Потвърдено е, че "Черната пантера: Уаканда завинаги" ще включва водния злодей Намор. Уаканда и Атлантида са скрити цивилизации с напреднали технологии и увеличени милитаристки способности, които са решили да се отделят от останалия свят заради собствената си безопасност се казва в подробностите.

Филмът се очаква да излезе на екран на 8 юли, 2022.

3. Avatar: The way of water 2

Няколко години след събитията случили се в първата част на "Аватар", Съли сега е вожд и върховна жрица на Нейтири от своя клан , въпреки че събитията ще се съсредоточат върху децата и. Те също ще пътуват отвъд горите на Пандора в подводна и вулканична среда. "Аватар 2" ще заснеме своите подводни сцени във вода, за да улови релистичните подводни движения.

Спряга се, че "Аватар 2" ще се появи през декември 2022 г.

4. Jurassic world: Dominion

"Джурасик свят: Господство" е предстоящият трети филм в трилогията "Джурасик свят" и директното продължение на филма от 2018 "Джурасик свят: Рухналото кралство". Това е шестият филм от поредицата филми „Джурасик парк“ и ще послужи като заключение на сагата. Снимките са започнали в Канада през февруари 2020 г., а филмът трябва да бъде пуснат в международен мащаб на 10 юни 2022 г.

5. Fantastic Beast 3

Ще изминат повече от три години от първото излизане на „Престъпленията на Гринделвалд“. Най -същественото е допълнението на Мадс Микелсен към актьорския състав, който е готов да поеме ролята на Гринделвалд от Джони Деп.Конкретността на историята в момента е оскъдна, но знаем, че няма да видим историята на Нют Скамандър. Още преди заснемането на първата част, филмовата поредица е замислена в пет ленти. Последната трябва да завърши с епичен дуел между Албус Дъмбълдор и неговия враг Гелерт Гринделвалд. Това означава, че „Фантастичните животни 3” е само средата на историята.

6.Turning red

"Turning Red" американска 3D компютърна анимация за пълнолeтни, продуцирана от Pixar, която ще излезе на 11 март, 2022 г. Ще бъде разпространяван от „Walt Disney Studios Motion Pictures”. Той е написан и режисиран от Доме Ши, продуциран от Линдзи Колинс, с участието на Розали Чианг и Сандра О.

7. Sesame street

“Улица Сезам” е предстоящ семеен филм за приключенски музикални комедии, базиран на дългогодишните едноименни детски телевизионни сериали „PBS” и „HBO Max”. В него участва Ан Хатауей заедно с оригиналния актьорски състав на мъпетите. Това е третият игрален филм на „Улица Сезам”. Oчаква се да бъде в кината на 14 януари, 2022.

8.Indiana Jones 5

Подробностите за сюжета на петия филм за Индиана Джоунс в момента са пълна загадка, въпреки че не е разкрита официална информация, за сюжета и обстановката на филма се разпространяват слухове, че филмът ще се развива през 60 –те години на миналия век на фона на космическата надпревара. Очаква се в кината през 28 юли, 2022.

9. The Batman

„Батман” ще излезе на 4 март 2022 г. Това е още едно от дългоочакваните заглавия, чиято премиера бе отложена заради пандемията. Първоначалната дата на премиерата беше определена за 25 юни 2021 г., като първото забавяне настъпи в резултат на отлагането на снимките на фона на пандемията.

10.John Wick: Chapter 4

„Джон Уик: Глава 4” е предстоящ американски екшън трилър, който е директно продължение на „Джон Уик: Глава 3-Парабелум“ от 2019 г., както и четвъртата част от поредицата „Джон Уик". Режисиран от Чад Стахелски, със сценарий, написан съвместно от Шей Хатен и Майкъл Финч, и базиран на герои, създадени от Дерек Колстад, той е продуциран от Стахелски, Базил Иваник и Ерика Лий. С участието на Киану Рийвс, който се завръща като главен герой, филмът е продуциран от Thunder Road Pictures и 87North Productions.Филмът трябва да бъде пуснат на 27 май 2022 г. Първоначално беше насрочен за 21 май 2021 г., но беше забавен поради пандемията COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    28 0 Отговор
    Аз си чакам " Бат Рамбо и талибаните "

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    +++++😅
  • 3 Блятмен

    13 1 Отговор
    Е как няма да направи фурор филм за черните роби които имат технологии от бъдещето и се борят против лошите бели завоеватели
  • 4 1234

    21 3 Отговор
    Нищо добро не очаквам от холивуд, през последните години пускат само долна пропаганда.
  • 5 един от многото

    16 2 Отговор
    Буламаци за промити мозъци!
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Само компютърна анимация и нищо смислено.
  • 7 Сандо

    0 0 Отговор
    Това се отнася за американски филми и ако журналистите бяха професионалисти,щяха да го напишат в заглавието.Лично аз очаквам продължение на руския сериал "Меч",но уви - на някой високостоящ фактор това му се вижда вредно.Препоръчвам го на всеки да го гледа,има го и с български субтитри.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    В последно време и скандинавците правят доста добри продукции. Холивуд се затвори в някакъв свят на Марвъл, където 70% от сцените са анимирани на компютъра. Актьорската игра вече не е част от киното им.
  • 9 бравос

    1 0 Отговор
    хора...не са толкова лоши филмите....,пРОСТО кухата лейка Венелина пак е преписвала докато е бълнувала....ОФФцоо къде са Дюн,Матрицата.....и др. ги има.....тъ па си като галош....кой ти чака Улица Сезам или Търнинг Ред примерно.....
  • 10 Киноман

    0 0 Отговор
    Аз лично смятам, че няма лош филм. Било то американски, френски, скандинавски и тн. Зависи от това за какво си настроен-фантастика, фентъзи, супергерои и тн. Ако на някой не му харесва даден филм само защото е американски да не ходи на кино да го гледа. Нали това е идеята на киното да гледаш нещо нереално, което няма как да се случи. Идеята е да се отдалечиш за малко от действителността.
  • 11 Цветанка Янева

    0 0 Отговор
    Извинете, това български сайт ли е? Аз като не знам английски се чувствам чужденец в собствената си страна. За съжаление!