4 Декември, 2021 14:14 1 457 6

Чехов под режисурата на Добчев в НАТФИЗ

  • иван добчев-
  • чехов-
  • натфиз

"Предупреждението на Чехов днес е по-валидно от всякога и в днешния, прононсиран отвсякъде," смята режисьорът

На 2 декември от 19,30 часа беше премиерата на „Иванов – Барабанов“, първата сценична среща на студентите на проф. Иван Добчев с публиката на Театър НАТФИЗ.

За композитор на музиката в спектакъла е привлечен Асен Аврамов. Ивайло Николов е автор на сценографията, Сузи Радичкова е проектант на костюмите, а Димитър Сарджев е асистент режисьор на проф. Добчев.

Проф. Иван Добчев: „Предупреждението на Чехов днес е по-валидно от всякога и в днешния, прононсиран отвсякъде, LIVE STILL младото поколение би трябвало да чуе сигналите за опасността за духовния човек, която се крие във всекидневно рекламираното модно, материално, луксозно живеене.

Считам за свой дълг, освен трупането на чисто професионални умения, които чрез драматургията на Чехов са гаранция за най-високо качество, да предам на възпитаниците си и неговото духовно послание”.

Рафаел Бижев /в ролята на Иванов/: "Аз ще завърша с една реплика от цялата пиеса, която стои в края, неслучайно. Мисля, че Професорът винаги е вярвал в това кредо – „Най-големият враг на Живота е живеенето на този Живот“".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алтън Сака

    1 2 Отговор
    Ми той Н.Й.Вапцаров го е написал в "Двубой" - с теб се счепкахме здраво - и когато побеждаваме Живота, ние умираме - поздравления за извода, сигурно някой много го е боляла главата...

    Коментиран от #3

  • 2 Емил

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Най-големият враг на Живота е живеенето на този Живот“" Ако това е от Чехов (не съм срещал тази фраза) - ясно защо всички руснаци са алкохолици!

    Коментиран от #6

  • 3 Емил

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алтън Сака":

    А ми и Вапцаров - руски шпионин! Язък му за таланта!!!
  • 4 Харесвам 🎃, само сготвени

    3 0 Отговор
    А ти предай на професора, че най-големият враг на живота е завистта към успехите на собствените ученици.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Емиле,прочети какво си написал и ако можеш,намери някакъв смисъл в написаното.Като го намериш,напиши го,че и ние да те разберем.