Last news in Fakti

16 Август, 2022 10:59 1 752 2

Почина писателят Никълъс Еванс, чиято книга изстреля Скарлет Йохансон сред звездите

  • почина-
  • автор-
  • писател-
  • журналист-
  • повелителят на конете-
  • никълъс еванс

Никълъс Еванс е автор на легендарния роман "Повелителят на конете"

Почина писателят Никълъс Еванс, чиято книга изстреля Скарлет Йохансон сред звездите - 1
Снимка: Shutterstock

Авторът на романа "Повелителят на конете" Никълъс Еванс почина на 72 години, съобщи ДПА.

Литературната агенция на Никълъс Еванс уточни, че той е починал миналата седмица във вторник, 9 август, след инфаркт.

"Повелителят на конете" е първият роман на Никълъс Еванс. Публикуван е през 1995 г. Той е за талантлив дресьор на коне с труден характер, нает да помогне на тийнейджърка и коня ѝ след тежък инцидент, който я осакатява. От него са продадени повече от 15 милиона броя. Адаптиран е за големия екран през 1998 г. от Робърт Редфорд, който изпълнява и главната роля, а Скарлет Йохансон играе младата ездачка. Това е ролята, с която тя става известна.

Никълъс Еванс е роден през 1950 г. Завършва право в Оксфордския университет и работи като журналист, а след това като сценарист. Специализира в САЩ политика и международни отношения и известно време е кореспондент в Бейрут.

През 80-те години на миналия век продуцира телевизионни филми за Лорънс Оливие, Франсис Бейкън, Дейвид Хокни. След това пише първия си роман.

Други романи на Никълъс Еванс са "Разделени", "Скок в огъня", "Храбрите". През 2008 г. се разболява, след като яде отровни гъби в имението на брата на съпругата си в Шотландия. Лекуват ги Абърдийн с диализа и други терапии за бъбреци.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПОКЛОН