Last news in Fakti

17 Септември, 2022 19:43 2 206 3

Проблеми с ремонта на театъра в Плевен

  • театър-
  • плевен-
  • велислав минеков

Отделените 4.7 млн. лв. са спрени

Министърът на културата Велислав Минеков съобщи за проблеми за предвидения ремонт на плевенския Драматично-куклен театър "Иван Радоев". Министърът беше сред зрителите на премиерата в Плевен на „Антигона“ по Жан Ануи, спектакъл, с който в българския театър се завръща режисьорът Александър Морфов, съобщава БНР.

За ремонт на театъра в Плевен до момента са предвидени 4,7 млн. лева, но бюджетът за тези ремонти и капиталови разходи е бил спрян, каза министър Велислав Минеков: "Неясни за мен обстоятелства и от заделените капиталови разходи, които трябваше по нашия проектобюджет да бъдат 90 милиона, са намалени изведнъж на 55 милиона. В разходвани средства пише нула процента. Зимата идва и какво ще се прави в този сезон, ми е напълно неясно. И всичко, което съм намерил в бюджета, много е възможно между 50 и 60 милиона да бъдат върнати обратно напълно неизползвани. Такова нещо от министерството не е било".

Проф. Минеков даде висока оценка за работата на плевенския театър. "Един от най-добре работещите театри в цялата ни държава. И това не е от вчера, не е от онзи ден. Наистина, заслужава оценка всичко това, което се случва оттук и продължава да върви по същия начин."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    1 8 Отговор
    Кой ходи на театър ?
  • 2 Румен Петков

    0 5 Отговор
    фонтанчето как е?
  • 3 Орел

    7 1 Отговор
    Красива сграда. Дано да не унищожат театъра.