Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 14:49 2 724 7

Почина Франко Гати от Ricchi e Poveri

  • ricchi e poveri-
  • франко гати-
  • почина

За кончината му съобщи „Ricchi e Poveri”, както и семейството му

Почина Франко Гати от Ricchi e Poveri - 1
Снимкa: Shutterstock

Франко Гати - "мустакът" на известната италианска група „Ricchi e Poveri”, е починал в Генуа на 80-годишна възраст, съобщиха от БГНЕС.

"Ricchi e Poveri" се ражда през 1968 г. Гати е в групата от самото начало, когато тя се състои от четирима членове.

След внезапната смърт на сина си Алесио през 2013 г. певецът се оттегли от сцената. Няколко години по-късно Гати участва в събирането на групата, но по това време музикалната му дейност вече е приключила.

За кончината му съобщи „Ricchi e Poveri”, както и семейството му. "Една част от живота ни си отиде. Чао, Франко”, казаха те с тъга.

Цялата страна се забавляваше с техните песни, а днес мнозина изразяват съболезнованията си. Дори министър-председателят на страната Джорджия Мелони се включи и написа в Туитър: "Отиде си част от италианската музикална история, човек, който посрещаше болезнените предизвикателства на живота с голямо достойнство. Чао, Франко".


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандо

    23 0 Отговор
    Благодарение на новия ни Господар ние забравихме,че музика,и то хубава,се твори и други страни.А едно време всяка година гледахме и се наслаждавахме на фестивала "Сан Ремо" и на прекрасната италианска музика.А Рики е Повери бяха едни от най-добрите и представители.

    Коментиран от #4

  • 3 БОГАТ БЕДЕН

    20 0 Отговор
    ВЕЧНА ПАМЕТ НА ФРАНКО...,ИЗРАСНАЛ СЪМ С МУЗИКАТА НА„Ricchi e Poveri” !
  • 4 12783

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    благодарение на старият ни господер пеехме в хор частушки и по някога се прокрадваше и хубава музика от света Апропо днес можеш да гледаш музика от цял свят стига да искаш много хубава музика се прави по целия свят въпрос на избор Българите си избраха чалгарията НИКОЙ НЕ ТИ Я Е НАБУТВАЛ НАСИЛА
  • 5 Ал Бунди

    8 0 Отговор
    Наи-добрите..Чао..Франко. Отиваш си като човек, оставил следа след себе си!!! Чао и лек път...
  • 6 васИк атанасова

    5 0 Отговор
    голям !
    много ги слушах като дете !!!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПОКЛОН