Last news in Fakti

29 Юли, 2013 16:55 1 142 0

Прочутият Джон Уилямс ще композира музиката и за новите "Междузвездни войни"

  • джон уилямс-
  • междузвездни войни-
  • джордж лукас-
  • музика
Прочутият Джон Уилямс ще композира музиката и за новите "Междузвездни войни" - 1
Снимка: Уикипедия


Композиторът Джон Уилямс ще прави музиката и за новите филми от космическата сага „Междузвездни войни“, съобщи Би Би Си.

Носителят на награди "Оскар" за филмова музика композира темите за всеки един от излезлите досега 6 епизода на фантастичната сага. Новината, че той ще създаде композициите и към новите епизоди, беше потвърдена от президента на компанията „Лукас филм“ Кейтлин Кенеди.

Уилямс вече намекна, че е много вероятно да използва част от музикалните мотиви от старите филми и в новите ленти.

Композиторът е притежател на 5 статуетки "Оскар" за музиката към филми като „Челюсти“, „Извънземното“ и, разбира се - на първия филм от сагата на Джордж Лукас „Междузвездни войни: Нова надежда“.

Той има още 40 номинации за музикалните теми към филми като „Супермен“, „Индиана Джоунс“ и „Спасяването на редник Райън“. Тази година творецът също попадна сред номинираните за наградите на Американската филмова академия, отличила работата му във филма „Линкълн“.

Изборът на Уилямс беше приветстван от режисьора на седмия епизод на „Междузвездни войни“ Джей Джей Ейбрамс. Композиторът пък заяви, че няма по-добър избор за режисьор, който да заснеме продължението на една от най-култовите поредици в историята на киното.

Очаква се седмият епизод на „Междузвездни войни“ да излезе по кината през 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА