Last news in Fakti

20 Януари, 2023 10:53 27 332 3

"Майка" - разтърсващ филм по истинска история

  • майка-
  • зорница софия-
  • филм-
  • дария симеонова

В главната роля - Дария Симеонова

Последният филм на Зорница София, като режисьор и сценарист, „Майка“ е копродукция на България, Германия и Хърватия. Той е от онези разтърсващи филми, които разказват една съвсем истинска житейска ситуация – невъзможността на една жена да забременее, а желанието ѝ да бъде майка е по-силно от репродуктивните ѝ проблеми и я отвежда чак в Африка, където се сблъсква със съдбите на много деца без родители и осмисля техния и собствения си живот чрез творчеството.

Главната роля е поверена на Дария Симеонова, която брилянтно се превъплъщава в образа на Елена Панайотова – жената, вдъхновила създаването на този филм с нейната житейска история.

Всички деца участници във филма, и в България, и в Кения, само с едно изключение, не са деца-актьори. Те са сираци или деца от улицата.

"Реализъм и документалност лъха и от локациите, и от стила на работа на оператора Крум Родригес, с когото режисьорът работи в трети филм и в четвърти пореден проект. Автентичността е на всички нива - има не малко сцени от филма, които са се случвали на авторите, докато работят по проекта", разказват от екипа.

Вижте трейлъра на филма, който вече можете да гледате по кината в цялата страна:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марно

    28 3 Отговор
    В Африка отиваме, за по-така евро-атлантически угодни сюжетни линии, белким в България няма изоставени деца, айде холан! Задължително няма да го гледам, защото всичко е ясно.
  • 2 За размисъл

    15 1 Отговор
    Както винаги тази тема е изключително тежка, но защо отново се използва за прозореца на Овертон.
    В трейлъра се вижда изречението: Децата не трябва да са на никого... те са сърцето на света ... т.е. децата ви не са ваши ... те са на държавата, на разни "организации" и т.н.

    Коментиран от #3

  • 3 Някой, който е гледал филма

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "За размисъл":

    Ако гледате филма и ако разберете факти за живота на някои от българските деца, участващи във филма, а и не само, ще разберете защо "Децата не трябва да са на никого...". Темата е не просто тежка, тя е шамарът, от който се нуждаем по-често, защото... Вие знаете защо. С най-добри чувства - гледайте го!