Last news in Fakti

23 Януари, 2023 21:06 1 893 1

Box Office: Добър, но не превъзходен старт за „Вавилон“ у нас на фона на „Аватар 2“ и „Котаракът в чизми 2“

  • box office-
  • кино-
  • вавилон

Хитът на Деймиън Чазел щеше да е много по-напред, ако го сравняваме с филмите отпреди година

Box Office: Добър, но не превъзходен старт за „Вавилон“ у нас на фона на „Аватар 2“ и „Котаракът в чизми 2“ - 1
Снимка: Forum Film

Доживяхме 6 хил. продадени билета да се считат за неособено впечатляващ премиерен уикенд за дадено заглавие след пандемията. „Вавилон“ щеше да се нареди сред някои от най-касовите филми през изминалите няколко години, но появата на „Аватар: Природата на водата“ направи така, че киносалоните отново са на мода.

Шедьовърът на Джеймс Камерън вече спечели над $2 млрд. по целия свят, като само от родните зрители е изкарал 5,756 млн. лв. Само през изминалия уикенд са го изгледали още 15 206 души, по данни от Националния филмов център, въпреки че измина месец и половина от премиерата му.

„Вавилон“ на свой ред се нареди на четвърто място с 6 477 зрители и приход в размер на 83 034 лв. Тепърва обаче лентата ще се разпространява по света, така че надеждите на Деймиън Чазел са, че отрочето му ще бъде подобаващо оценено в близките седмици и месеци.

Котаракът в чизми 2“ продължава да е лидер, като отново хората се тълпяха за него. Още 9 125 души си купиха билети и той вече е събрал 1,38 млн. лв. само на българската сцена.

Друга анимация - „Тайният свят на Финик“, е много под тази летва. В премиерния си уикенд заглавието изкара едва 75 хил. лв., макар и да имаше повече зрители от „Вавилон“. Причината е най-вече в начина на разпространение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Положението е трагично

    1 1 Отговор
    Започнах да гледам вече стари филми от 60-те до 80-те години, защото повечето холивудски филми след това са или пълна боза, или пълен комерс, или тотално политкоректни и джендър неутрални. Щом като вече и доктор Уотсън е негър...