Last news in Fakti

30 Януари, 2023 18:54 1 425 7

Box Office: Провал на сцената за поредната драматична адаптация за расовата борба

  • box office-
  • кино-
  • тил: неразказаната история

Най-новият филм на тази тема едва събра 300 зрители по родните киносалони

Box Office: Провал на сцената за поредната драматична адаптация за расовата борба - 1
Снимка: Forum Film

Българските киномани не приеха добре премиерата на най-новата драматична адаптация - „Тил: Неразказаната история“. Едва 312 души си купиха билет през уикенда, за да научат повече за събитията около убийството на 14-годишния Емет Тил в средата на миналия век, по данни на Националния филмов център.

Заглавието съвсем очаквано не успя да се пребори за зрителския интерес, тъй като на голям екран вървят тоталните хитове на годината - „Аватар: Природата на водата“ и „Котаракът в чизми 2“. Те има вече съответно по 6 и 1,5 млн. лв. приходи у нас, което съвсем логично ги нарежда сред най-успешните заглавия през изминалите няколко години.

Българският филм „Васил“ пък остана на 7 място с продадени 2 868 билета на обща стойност 36 384 лв.

„Твърдо приземяване“ пък изненадващо се добра до третата позиция с постъпления в размер на 73 308 лв. и почти 6 хил. зрители в салоните.

В глобален план ситуацията не е много по-различна. „Аватар 2“ и „Котаракът в чизми 2“ са все така на челните две позиции. Филмът на Джеймс Камерън добави още $15,7 млн., а анимационният филм събра нови $10,6 млн., по данни на Box Office Mojo.

Човек на име Ото“ и „М3ГАН“ също са две от приятните изненади. Литературната адаптация на Том Ханкс вече има почти $71 млн. приходи, а научно-фантастичният ужас е с двойно по-голям успех засега ($146 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами нормално

    15 0 Отговор
    ние просто сме възхитени от имащите значение никому ненужни топупи
  • 2 Цъцъ

    17 0 Отговор
    Даже и тези са много, предполагам са се объркали и не са чели сюжета или пък просто са искали да поспят на спокойствие!
  • 3 Нормално

    14 3 Отговор
    Не знам какво са очаквали ? Черните не са ни присъщи на нас. Нито културата ни е свързана с тях, нито битието. Имаме си наши черни, виж за тях филм що некой не направи или те не са интересни за ЕС ?
  • 4 Тракиец🇺🇦🇮🇹🇧🇬🇦🇹🇯🇵🇩🇪🇮🇷

    5 1 Отговор
    Кой И.Д-ИОТ ШЕ ОТИДЕ ДА ГЛЕДА НЯКАКВИ М-А-ЙМУНИ РАСИСТИ ? Що за извръщение ? Явно само Георг - Гошо гъ-за от БКП гро-Б еврейчето българонразец е отишъл с приятеля си гей на тази еврейска по-върня на не-:гри
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 0 Отговор
    Няма кой да си даде парите, за да гледа патладжани...
  • 6 Ричард Естес

    0 0 Отговор
    Черво-бяла работа !
  • 7 Ръката на Кремъл

    0 0 Отговор
    И защо да го гледат? Отношенията с черните нямат нищо общо с нас и няма да имат, освен ако ЕС не ни набута бежанци. Робството не е започнало с Африка. То има хилядолетна история и черните роби са капка в морето, в сравнение с белите. Още повече от Холивуд насаждат такъв черен расизъм, че това не води към съчувствие, а по-скоро отблъсква, особено в държава като България, в която расизмът никога не е бил на особена почит. Черният расизъм не помага за културното и социалното развитие на черните. А в държава като САЩ, с калпаво и скъпо образование тези различия се задъбочават. Колкото и да унижават белите, от това престъпността и неграмотността сред черните не намалява, а действията насочени към подобряване са чисто козметични и целят повече докопване до заветните грантове. Колкото и да говорят за расизъм, самите черни искат да живеят като бели. Това се видя, когато близките на провъзгласения едва ли не за Христос наркоман Фройд получиха безумни обезщетения и ги похарчиха незабавно за лъскави трошки. Една от лидерите на БЛМ, след като открадна доста парички от грантове, побърза да си купи имоти в райони обитавани от представители на белия елит. Холивуд е една пропагадна машина насочена към подрастващите и имаща за цел да промие мозъците на средната и бедната бяла класа, за да осигури по-лесен ментален контрол. Точно за това се опитва да ги накара да се чувстват виновни за нещо, което не са правили. Дъното достигнаха с "Жената крал", където направиха истинските