Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 18:25 1 389 5

Симеон Гошев пристига с роял "Бьозендорфер" за концерта си в неделя

  • симеон гошев -
  • роял бьозендорфер -
  • концерт-
  • зала българия-
  • софийска филхармония

На нов роял "Бьозендорфер" Симеон Гошев ще изпълни Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен в неделя, 5 февруари

Симеон Гошев пристига с роял "Бьозендорфер" за концерта си в неделя - 1
Снимка: Софийска филхармония

На нов роял "Бьозендорфер" Симеон Гошев ще изпълни Концерт за пиано и оркестър №1 от Бетовен в неделя, 5 февруари.

Младият пианист, който развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на пианата „Бьозендорфер“. Ето защо фирмата прави жест към концерта му в София и му предостави възможността да си избере рояла, на който Симеон Гошев ще направи дебюта си с Националния оркестър. Инструментът пристига директно от централата на компанията във Виена.
Диригент на вечерта е друг българин, който работи в Европа - Боян Виденов. Той включва в програмата Бетовеновата Симфония №3 „Ероика“.

„Бьозендорфер“ не прави за първи път жест към българските изпълнители. Преди няколко години за концерт на Софийската филхармония с пианистката Дора Делийска те доставиха в зала „България“ най-новия си модел рояли. Далечната дестинация беше прецедент в тяхната практика, който сега с удоволствие повтарят.
„Душата на всеки инструмент може да разцъфти само чрез страстта на хората зад него. От самото си създаване историята на Бьозендорфер е неразривно свързана с великите интерпретатори, учители и страстни любители на музиката. Дълбоко вкоренена в традицията на компанията е връзката с всеки, който кара всяка фибра на инструмента да звучи.“ - казват от компанията.
В списъка с официални артисти на пианата блестят такива имена като Сър Андраш Шиф, Тори Еймъс, Даниил Трифонов, Питър Гейбриъл, Андре Превин и др. Симеон Гошев е в престижния лист от 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха га га

    0 0 Отговор
    Трябваше руски да си купи,сделан...
  • 3 🪵🪵🪵🪵🪵

    1 0 Отговор
    Колко струва това бижу и само
    за концерта ли е предоставен.Защо
    всяка опера и по голяма ,зала не
    закупят такъв роял.Даже ,по-
    големи читалища.Талантът ,идва
    с красотата на звуците,с тяхното
    ехо в душата му.Милиарди се крадът,
    което е отнет талант,пропаднало
    бъдеще.Няма общество,няма!

    Коментиран от #5

  • 4 зреене

    0 0 Отговор
    УРА,ДРУГАРИ!
  • 5 Таланта

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "🪵🪵🪵🪵🪵":

    не идва от красотата на звуците. Таланта е ДАР от БОГА ! Хубавият инструмент допълва удосволствието от изпълнението на инструменталиста. А тези, които крадат милиарди не се вълнуват от таланти.