Last news in Fakti

29 Август, 2013 12:46 1 375 0

Скъсаха от автографи Клуни и Бълок във Венеция

  • фестивал-
  • венеция-
  • откриване-
  • филм

Довечера бащата на

Скъсаха от автографи Клуни и Бълок във Венеция - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Пристигането на актьорите Джордж Клуни и Сандра Бълок в Двореца на киното на остров Лидо за откриването на 70-ото юбилейно издание на Международния филмов фестивал във Венеция предизвика най-голям фурор на червения килим снощи.

Двете звезди изпълняват главните роли в научно-фантастичната драма „Гравитация“ на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон, с която стартира форумът.

Клуни, който е пословичен с отвореното си отношение към феновете, дори си носеше специална писалка за автографи. Партньорката му, в алена рокля с цвета на килима, първоначално сама позираше за фотографите, като безуспешно се опитваше да го привлече в кадър. Най-сетне и Сандра Бълок реши да се отдаде на почитателите с не по-малко удоволствие от колегата си. Тя не само подписа техни сувенири, но се снима с хората и получи подаръци картинки от тях.

Церемонията по откриването започна едва след като двамата актьори обърнаха достатъчно внимание на ценителите. Водеща на тържествената вечер бе италианският супермодел Ева Рикобоно, която представи членовете на журито и лентите, които ще се прожектират.

Освен откъси от филмите, претендиращи за статуетка Златен лъв, по време на церемонията бяха показани и 2 късометражни от проекта Future Reloaded, включващ 70 миниатюрни работи на 70 прочути режисьори. Снощи това бяха председателят на журито Бернардо Бертолучи и американският кинематографист Пол Шрьодер.

Днес в конкурсната програма на Мострата е филмовият дебют на известната италианска театрална актриса и режисьор Ема Данте „Улица Кастелана Бандиера“, в центъра на който е мълчаливият дуел между две жени на воланите на своите автомобили, оказали се една срещу друга в тясна уличка на Палермо. Интерес предизвиква и документалният проект „Лято`82: Когато Дзапа дойде в Сицилия“, изследващ италианските корени на големия музикант. Довечера ветеранът на съспенса Уилям Фирдкин („Екзорсистът“) ще получи и своята статуетка Златен лъв за цялостна кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА