Last news in Fakti

4 Май, 2023 10:28 2 607 2

Imagine Dragons идват за пръв път в България през юли

  • imagine dragons-
  • инди рок-
  • концерт-
  • турне-
  • световно турне-
  • стадион васил левски

Концертът на групата ще бъде на стадион Васил Левски

Imagine Dragons идват за пръв път в България през юли - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Imagine Dragons - една от най-популярните инди рок групи сред младото поколение, ще гостува за пръв път на родна земя с концерт в София на 30 юли. Бандата ще свири на Националния стадион "Васил Левски", който отдавна не е приютявал мащабни музикални прояви, отбелязва в. Сега.

Концертът е част от световното турне Mercury World Tour, което започна още през 2022 г. Този месец бандата от Лас Вегас има концерти в Мексико, Канада и САЩ, а шоуто в София ще е първата стъпка от европейската част на турнето. Следва разпродадено участие на фестивала Smukfest в Дания (2 август), а на 4 август американците ще се върнат обратно до Клуж-Напока в Румъния. Интересът им към Източна Европа е голям - предстоят им изяви и в Пула, Хърватия (две поредни дати), Братислава, Варшава, Вилнюс и Атина.

Продажбата на билетите за шоуто на стадион "Васил Левски" започва от днес, 4 май, в 12:00 часа на обяд. Те ще се продават в две платформи - Epaygo и Bilet.bg, а организаторът е съвсем нов играч на българския пазар - компанията Honeycomb Live, базирана в Сърбия. Цените все още не са обявени.

Imagine Dragons е създадена през 2008 г. в Лас Вегас и в момента е една от най-успешните групи в света. Квартетът е особено прочут с изявите си на живо на големи сцени. Групата има продадени над 75 млн. албума, 110 млрд. стрийма, "Грами" и 9 награди на "Билборд". Сътрудничи си със звезди от всички жанрове като Кендрик Ламар, Лил Уейн, Авичи (вече не между живите) и филмовия композитор Ханс Цимер. Imagine Dragons, според "Билборд", са създали три от най-добрите рок песни на десетилетието - Believer, Thunder и Radioactive. Имат шест студийни албума, като последните два, от 2021 и 2022 г., образуват двойния Mercury Act.

В настоящия състав на групата, който очакваме да видим и в София на 30 юли, влизат вокалистът Дан Рейнолдс, китаристът Уейн Сермън, Бен Маккий на бас китара и Даниел Платцман на барабаните.

През 2023 г. се очертава стадион "Васил Левски" да стане отново сцена за големи концерти след десетгодишна пауза. Последните международни звезди, които гостуваха на него, бяха Роджър Уотърс и Джон Бон Джоуви, и двамата през 2013 г. После Слави Трифонов със своя бенд го напълни през 2015 г., но предвид политическия му залез това едва ли ще му се случи отново.

Освен Imagine Dragons, още един концерт е обявен да се състои тази година на Националния стадион - на Графа (30 септември).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 3 Отговор
    Лоша поличба за Ганчо е концертчето на тия сатаняги и че почват от първия прифронтовак турнето.
  • 2 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    И все пак , аз все още очаквам пак да ни посетят отново колосалните FAITH NO MORE , начело с необятния чудак Майк Алън Патън ! От 2009 година мина много време , прекалено много време ! А такова пиршество за ухото , съзнанието и емоцията е задължително да се опита , усети и асимилира !