30 Май, 2023 10:32 2 412 9

Българка и бандата ѝ ще подгряват на Джони Деп и Hollywood Vampires

  • sevi-
  • подгряване-
  • подгряват-
  • hollywood vampires-
  • концерт

"Sevi" и "Red Roll" ще подгряват на легендите от "Hollywood Vampires"

Българка и бандата ѝ ще подгряват на Джони Деп и Hollywood Vampires - 1
Снимка: БГНЕС

Днес станаха ясни и групите, които са одобрени от мениджмънта на "Hollywood Vampires" и които ще имат удоволствието да подгряват меломаните преди Джони Деп, Джо Пери и Алис Купър на 12 юни в София. Това са българската банда "Sevi" - наречена на името на фронтдамата, певица на групата, и италианците от "Red Roll".

Вратите за концерта ще отворят още в 18 часа. В 18:30 на сцената ще се качат "Red Doll", в 19,30 - "Sevi", а "Hollywood Vampires" се очаква да излязат в 21 часа, информират организаторите на концерта.

"Sevi" са утвърдени като една от най-успешните рок групи в България. Бандата е била част от програмата на най-големите фестивали в страната и в последните няколко години отправя сериозна заявка и към европейската сцена. В тяхната дискография се открояват съвместни проекти със световни артисти като Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell), Thomas Vikstrom (Therion), Jen Majura (Evanescence), Luca Princiotta (Doro Pesch) и продуцентите Kane Churko (Five Finger Death Punch, Ozzy Osbourne) и Marco Barusso (Lacuna Coil). През 2022 подписват договор с финландската букинг агенция Stahl Entertainment и реализират две задгранични турнета - в Швейцария с американската звезда Johnny Gioeli и в Германия с Geoff Tate от Queensryche. Групата е на прага на издаването на своя четвърти студиен албум, а самият Алис Купър сподели един от най-новите им сингли "Hate You" на страницата на своето радио предаване "Nights with Alice Cooper".

"Red Roll" са създадени през лятото на 2018 г. от четирима музиканти, Passo (вокали и китара), Leo (китари и вокали), Cesi (бас) и Jonny (барабани). Първото им EP излиза през ноември 2019 г., с 6 оригинални песни, под независим лейбъл във Ферара: "Resisto Distribuzioni". Сингълът "Call Me Mad" има бърз успех, достигайки до финал в различни конкурси, включително Sanremo Rock, и се появява в различни радиостанции. През януари 2022 г. те започват да записват в студио " Frequenze" в Монца. Албумът ще се разпространява дигитално от Universal Music Italia. Първият сингъл, "Messiah", излиза на 27 май, а през септември ще бъде издаден албумът "Another Way Of Silence".

За Hollywood Vampires:

Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп създават "Hollywood Vampires" в памет на рок звездите, починали през 70-те години. Като традиция техният сетлист включва едни от най-големите хитове на легенди като "The Who", "Led Zeppelin", Дейвид Бауи и "Motörhead". Пред феновете си супер групата ще изпълни и собствен репертоар от последния им студиен албум "Rise" (2019).

Американската супер група "Hollywood Vampires" е създадена през 2015 година и носи името на небезизвестния клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те години.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    7 2 Отговор
    кви са тия одъртели готикджендъре?

    Коментиран от #4

  • 2 Сандо

    3 2 Отговор
    Много страшни тия,пазете децата си!
  • 3 Ото

    1 1 Отговор
    Севи я чух без да искам на някакъв рок фест и направо изкърти. Два пъти от тогава и ходя на изпълнения. Направо цепят.
  • 4 един

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Върви да слушаш Песняри и Самоцвети.

    Коментиран от #6

  • 5 пипи

    0 1 Отговор
    Нали концерта е отменен, след като дядо Деп си счупи глезена в Кан ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    3 2 Отговор
    Сатанизма в пълният му блясък !
  • 8 Соваж бейби

    2 1 Отговор
    Защо лъжете нали пирата с жълтите зъби си е потрошил краката не се сетил кога да спре с пиене и линиики.Холивудски вампири страхотно име са си лепнали отива им + един пират и бутилка ром йохохо може и холивудски смешници
  • 9 Келеш

    1 1 Отговор
    Aбе, тия верно мязат на караконджуле.