Last news in Fakti

19 Юни, 2023 14:00 1 232 0

Звездата Роман Ким пристига за спектакъла Фантазия „Властелинът на пръстените“

  • роман ким -
  • спектакъл фантазия-
  • „властелинът на пръстените“ -
  • софия-
  • кино люмиер-
  • ндк

Премиерата на мултимедийния концерт на 23 юли от 20.00ч. на сцената на кино Люмиер, НДК в София е с участието на световноизвестните музиканти, Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола и диригент) и Симфониета-Враца

Звездата Роман Ким пристига за спектакъла Фантазия „Властелинът на пръстените“  - 1
Снимка: EvroSound

На 23 юли от 20.00ч. на сцената на кино Люмиер, НДК в София ще се насладим на впечатляващата премиера за България на Фантазия „Властелинът на пръстените“ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър.


Фантазията „Властелинът на пръстените“ е аранжирана за световните музиканти със специалното разрешение на композитора на оригиналната музика към прочутата филмова трилогия и носител на „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ - Хауърд Шор. Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със световна слава Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и поради това Роман Ким пише партията на виолата така, че изпълнението да позволява на Александър Гордън и да дирижира едновременно оркестрантите.


Освен, че произведението Фантазия „Властелинът на пръстените“ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат възможност да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е специално модифицирана по вкуса на Роман Ким - има релефен гриф, струните са ръчно изработени от г-н Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от стандартните модели. Материалът, от който е изработен, се пази в пълна тайна. Запознати твърдят, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби. Всички тези подобрения позволяват на Роман Ким да звучи по един много необикновен и специален начин, а публиката ще се потопи в невероятната музика от филма „Властелинът на пръстените“ с уникалното изпълнение на световно признатите музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.


В програмата на мултимедийния концерт „Властелинът на пръстените“ на 23 юли от 20.00ч. в кино Люмиер, НДК ще чуем още - музика от Джон Уилямс и други любими филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия звук на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА