Last news in Fakti

16 Юли, 2023 06:08 1 662 7

Берлин посрещна отново "Рамщайн"

  • рамщайн-
  • концерт-
  • берлин-
  • германия-
  • рок

Въодушевление и портести очакваха култовата германска банда в столицата

След изолирани протести преди концерта, берлинската група „Рамщайн“ беше екзалтирано приветствана снощи от десетки хиляди фенове на първия от трите им концерта на Олимпийския стадион в германската столица, предаде ДПА.

„Отново сме у дома! Благодаря ти, Берлин!“ каза вокалистът Тил Линдеман в края на вечерната двучасова пиротехническа феерия с високи децибели, която постави началото на лятното европейско турне на групата.

Преди концерта имаше протести заради неотдавнашните обвинения в сексуално насилие, отправени срещу Линдеман.

Около 300 души дойдоха на стадиона, построен за Олимпийските игри през 1936 г., за да поискат концертите да бъдат отменени, по данни на полицията. Те настояваха, че "Вашият глас има значение", "Не се полага сцена за злоупотреба с власт" и "Бъдещето е феминистко".

До снощи повече от 76 000 души се бяха подписали в онлайн петиция, призоваваща за забрана на групата да свири в Берлин.

Повече от 60 000 души се очакват на всеки от концертите на групата в събота, неделя и вторник, изпълнени с характерния метъл звук на „Рамщайн“ и фойерверки.

Няколко жени отправиха обвинения, включително и анонимно, срещу Линдеман, тъй като били въвлечени в плашещи ситуации с негово участие. Твърденията включват и сексуални действия на партита след шоуто.

Линдеман отхвърля обвиненията. В социалните мрежи различни жени отправиха сериозни обвинения срещу нашия клиент, се казва в изявление на неговия адвокат от миналия месец. Например многократно се твърдеше, че жените на концертите на „Рамщайн“ са били дрогирани с помощта на капки, водещи до загуба на съзнание, или алкохол, за да се даде възможност на нашия клиент да извършва сексуални действия с тях. Тези твърдения са без изключение неверни.

Прокуратурата в Берлин е образувала предварително производство срещу Линдеман. Ако има съмнение за криминално престъпление, тя е длъжна да го разследва. Съобщенията в медиите също могат да станат причина за разследване.

Вокалистът Линдеман, китаристите Рихард Круспе и Паул Ландерс, басистът Оливер Ридел, кийбордистът Кристиан "Флейк" Лоренц и барабанистът Кристоф Шнайдер живеят в Берлин.

Шестимата музиканти се събраха през 1994 г. и оттогава, благодарение на своя твърд звук, се превърнаха в една от най-успешните в международен план немски хардрок групи.

След Берлин „Рамщайн“ има концерти във Франция, Австрия, Полша и Белгия.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Линдеман

    9 4 Отговор
    Ние имаме горчиви спомени за немският фашизъм за да подкрепяме сега украинският .

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    14 3 Отговор
    "Бъдещето е феминистко"
    Ето тоя лозунг теябва да ви светне лампичката, какво са ви приготвили глобалистите.
    Захласвайте се още по "запада" и ще живеете във феминистко бъдеще. Бъдеще в което ще бъдете родител 1 и родител 2 (ако "социалния рейтинг" ви позволи, де). Бъдеще в което детето ви ще бъде безполово до 20 години, а дотогава в "училище" вече ще му бъде обяснено, че най-добре ще е да си остане безполово и много покорно. В това бъдеще няма да казвате "Кленер, защо имам муха в супата си?", а ще казвате "Кленер, каква е тая супа бе? Та тук няма нито една муха!". Ще карате ел. тротинетки ( и то пак ако статуса ви позволява) и ще гледате как на едни райски островчета живеят "боговете" и похапват пържолки от натурално месце.
    Шилета заспали.
  • 4 Механик

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Линдеман":

    Ми те нали заради това изказване му спретнаха номера с "изнасилването" на "девицата", дето отишла пияна и дрогирана на концерт, понеже чула песента "pussy" и се впечатлила от групата. Забележете, коя песен точно си е харесала "девицата", моля ви се!
    п.п.
    Аз особено надарените козячета да поясня, че в английския (който така много обичате, но не ползвате), думичката pussy" се ползва разговорно в смисъл "женски полов орган".
  • 5 Механик

    9 2 Отговор
    И за да не съм голословен по отношение на "девицата" и нейните интереси по повод песента на Rammstein "PUSSY", ще си позволя да постна един куплет от нея, както и превод на тоя куплет. (естествено, ще ползвам по-меки думи, но вие ги заместете с най-вулгарните им еквиваленти, които знаете и ще ви светне какво толкова е харесала тая "девица"
    "Youve got a pussy
    I have a dick, ah
    So whats the problem?
    Lets do it quick"
    превод:
    Ти имаш "котенце"
    аз имам "чеп"
    Тогава какъв е проблема?
    Дай да го направим "бързо"
  • 6 комунистче

    0 4 Отговор
    много набори на Линдеман на концерта, сигурно си мислят че с машина на времето, някой ще ги върне в 1995 година, и пак ще са млади лоши момчета, истинските млади, родени след 2000, явно не го харесват толкова, няма ги на концерта
  • 7 ислямистче

    1 0 Отговор
    "Истинските" млади в Германистан слушат маанета. Какъв "Рамщайн", какви пет дирхама?!?