Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 14:15 5 842 0

8000 пяха с Данчо Караджов и компания за рок юбилея на "Сигнал"

  • данчо караджов-
  • "сигнал"-
  • концерт

Фен направи предложение за женитба на приятелката си по време на концерта

8000 пяха с Данчо Караджов и компания за рок юбилея на "Сигнал" - 1
Снимки: БГНЕС

Близо 3 часа продължи вдъхновяващият юбилеен концерт за 35-годишнината на легендите на българския рок – група „Сигнал“, които се събраха след 22-годишна пауза. Дрезгавият глас на Йордан Караджов изправи снощи на крака над 8000 фенове в зала „Арена Армеец“, дошли да споделят с идолите от младостта си уникалния спектакъл „Нашата любов“. По време на концерта премиерно бе представена и едноименната нова композиция на бандата.

Музикантите – фронтменът и вокал Данчо Караджов, Александър Мариновски (китара), Владимир Захариев (барабани) и Георги Янакиев (бас китара), излязоха на сцената малко след 20 ч. и припомниха саунда на 70-те с първото си парче „Любов“, завъртяло се по радиото в далечната 1978 година. Последваха романтичната „Мина и Лора”, „Радио”, “Приказен свят”, “Зелени сигнали”...

Сценарият беше нарушен с неочаквана покана към фронтмена Данчо Караджов да стане кум на сватба, когато един влюбен младеж – Марио, се качи на сцената при рок-динозаврите от бандата и направи предложение за женитба на своето момиче Катя.

Предварително обявените от организаторите на концерта награди - китара Fender Stratocaster и уникален 1000-кубиков мотор Ducati Bulgari с цветовете на българския трибагреник, намериха своите собственички по време на шоуто. Те бяха изтеглени в томбола с номерата на зрителските билети, но по ирония на съдбата се оказа, че двете дами нито свирят на китара, нито карат мотор.

Последваха още от най-големите хитове на „Сигнал“, при които цялата публика пееше заедно с Караджов и компания - “Сбогом”, “Липсваш ми”, “Спри се”, “Лодка ли е любовта”, “В друго време, в друг свят”... В един от най-емоционалните моменти на концерта – по време на песента “Съжалявам”, на подиума се качиха и двама музиканти от първоначалния състав на групата – басистът Румен Спасов и пианистът Христо Ламбрев.

Рокаджиите не пропуснаха да изпълнят и баладата “Чуваш ли”, посветена на великия Рони Джеймс Дио от „Блек Сабат“, „Рейнбоу“ и други култови банди, който почина през 2010 г. от рак.

На финала музикантите вдигнаха на крака зрителите с инструментал на националния химн. Заменил рокаджийското облекло с елегантен бял костюм, Данчо Караджов отново излезе на сцената за изпълнение на три от емблематичните песни на групата – “Сляп ден”, “Може би” и “Да те жадувам”, която изпълни на бис на фона на нестихващи аплодисменти.

Като жест към верните си почитатели, които често са възпрепятствани да посещават подобни събития, рок ветераните от „Сигнал“ обявиха, че даряват половината от приходите от концерта за закупуването на специализиран транспорт за хора с увреждания.

 

Министърът на културата д-р Петър Стоянович получи специален автограф върху своя грамофонна плоча от 80-те години лично от лидера и основателя на група „Сигнал” Йордан Караджов броени минути преди началото на юбилейния концерт. Старата винилова плоча на легендарната рок група била сред ценните предмети в дома на министър Стоянович.

Малко преди началото на концерта, по време на репетицията, неостаряващите момчета от „Сигнал” получиха от министър Стоянович следния поздравителен адрес:

„Благодаря ви за прекрасните хитове, за неизчерпаемата ви енергия, за всеотдайността към българската публика и вдъхновението, с които вече 35 години сте на сцената! Желая ви от сърце вдъхновение и още много творчески успехи!”

„Сигнал“ са издали 18 албума, имат над 6000 концерта и повече от 500 000 продадени плочи. 14 техни песни са в класацията на БГ Радио за 500-те най-велики песни на България за всички времена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА