Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 10:32 1 831 7

Стефан Командарев обясни какво е нужно за "Уроците на Блага" да получи "Оскар" (ВИДЕО)

  • стефан командарев-
  • уроците на блага-
  • оскар-
  • филм-
  • българско кино-
  • награди

Филмите на Командарев вече триумфират на не един или два кино фестивала и сега е третият филм, който режисьорът предлага за награда "Оскар"

Стефан Командарев обясни какво е нужно за "Уроците на Блага" да получи "Оскар" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

За Стефан Командарев казват, че е най-успешният български режисьор за последните 10-15 години. Последният филм „Уроците на Блага” на кинодееца има голям шанс да стигне до най-престижните филмови награди в света. Това е третият му филм - българско предложение за „Оскарите”.

„За да грабне членовете на Академията в Холивуд, е необходима ясно и умно организирана и финансирана кампания, която да помогне за този филм да разбере немалка част от над 10 000 членове на филмовата академия. Точно това ние правим в момента с поредица от 11 присъствени прожекции в Лос Анджелис и Лондон. С много онлайн събития, прожекции и дискусии”, обясни Командарев пред NOVA.

До този момент „Уроците на Блага” е спечелил 17 награди. „Този път тръгваме от много по-силни позиции. За нашия филм има страхотни ревюта във всички големи кино медии. За него доста се говори. Всичко това помага, но да не мечтаем – имаме много работа, която да свършим. Ако я свършим, както трябва – имаме добри шансове”, смята уверено Командарев.

Според режисьора можем да впечатлим света в областта на киното с истински български истории. „Които, от друга страна, се оказва, че са много разбираеми и съпоставими с подобни истории и събития, които се случват в останалите държави. Имитации на чужди модели не предизвикват интерес”, поясни още той.

„България стои все по-добре по отношение правенето на качествени филми. В последните години се появиха много качествени български филми. В това отношение съм оптимист – навлизат млади колеги, които създават здравословна конкуренция. Българското кино е живо и пълни залите, не само в България, но и по света”, категоричен е Командарев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    10 1 Отговор
    Може и да получи ,те нали сега ги раздават на килограм за политкоректните ,а и в България нали наколенковците казват ,че Русия ще я окупира. ХАХАХА

    Коментиран от #4

  • 2 $$$

    13 2 Отговор
    Добре де, на киното от държавни поръчки не се ли полагат и "Оскари" по някоя държавна поръчка? Вижте там потърсете някой ваш човек да удари едно рамо да "усвоите" някоя статуетка по европроект нещо... Без друго тези филми само вие си ги гледате, нищо че данъкоплатците ви ги финансираме.
  • 3 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    И от халтурака се краде Бесно! Тва е толко филм, колкото тоя е режисьор де.
  • 4 Култура

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Предлагам още интересни теми: Как ми разбиха мазата; Когато ми счупиха стъклото на колата: Измама с пари на главната улица: Кражбата на висиковолтовия кабел и т. н. или обобщаваща елегия: Падението на един горд народ или за няколко долара повече.

    Коментиран от #6

  • 5 От Варна

    8 2 Отговор
    Не вярвам върху фабулата-позната банална история за телефонни измами, да се е получил добър филм. Само като слушам “ рецитирането” на омръзналия Геро в рекламните кадри и любопитството ви към филма се изпарява! Дано да се случи надеждата на авторския колектив!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.