5 Октомври, 2024 11:48 327 0

Фолклорен фестивал с Илия Луков ще се проведе днес в Косово

  • илия луков-
  • народна музика-
  • фолклор-
  • фолклорен фестивал-
  • косово-
  • прищина

Концертът ще се състои в залата на Университета „Ушшин Хоти“ в Призрен

Фолклорен фестивал с Илия Луков ще се проведе днес в Косово - 1
Снимка: Посолство на България в Косово

Посолството на България в Косово организира фолклорен фестивал с участието на българския народен певец Илия Луков, който ще се състои на 5 октомври 2024 г. от 18:30 ч. местно време. Дипломатическото ни представителство в Прищина съобщи за събитието в социалните мрежи, с което кани нашите сънародници там да присъстват.

От екипа на Българското посолство допълват още, че концертът се организира със съдействието на Община Призрен и ще се състои в залата на Университета „Ушшин Хоти“ в Призрен.

В културната програма на фолклорното събитие ще вземат участие и музикални и танцови фолклорни състави от Косово, Албания, Северна Македония, Турция и Черна гора.

"Щастлив съм, че продължава създадения от ПК "Пирина" проект с идеята да сме на една сцена български и други таланти от съседните държави. Миналата година проведохме в Албания такива концерти под надслов "Талантите на България и Албания", а днес на 05.10.2024 г. осъществяваме концерт в гр. Призрен, в Република Косово "Талантите на България и Косово".

На сцената ще сме изпълнители от Косово, Албания, Северна Македония, Турция, Черна гора и България. От българска страна, с мен Илия Луков, пътуват младите изпълнителки Ива Котева, Симона Миткова, Мария Хубенова, Стоян Глушков гайда и танцьорите от танцова формация "Родолюбие". Ще превърнем празника в Призрен във фолклорна фиеста на балканските ритми, ще се обогатим с красотата на народната музика и ще общуваме с отворени сърца!", написа в своя профил в социалните мрежи певецът Илия Луков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА