Last news in Fakti

16 Май, 2014 12:44 4 005 2

Койна Русева ще дефилира на червения килим в Кан

  • кан-
  • койна русева-
  • камен калев-
  • филм-
  • "скъпа моя нощ"-
  • фестивал-
  • червения килим

Два български филма ще бъдат показани на престижния кинофорум

Койна Русева ще дефилира на червения килим в Кан - 1
Койна Русева

Една от най-популярните и обичани български актриси - Койна Русева, ще посети емблематичния филмов фестивал в Кан. На 19 май, понеделник, едно от най-големите имена на родната театрална и филмова сцена ще дефилира по прочутия червен килим като представител на страната ни в партньорство с най-луксозното уиски в света – основен партньор на кинофорума.

Койна Русева ще се потопи в неповторимата атмосфера на фестивала заедно със свои колеги от цял свят в търсене на пресечни точки и бъдещи творчески колаборации. Големи имена от кино индустриите на 5 континента ще споделят там своя опит и бъдещи планове.

Тази година присъствието на Койна Русева ще подкрепи и участието на българския филм „Скъпа моя нощ“ на режисьора Камен Калев, както и на родния късометражен “Janne of love”, копродукция с Финландия, селектиран в късометражната програма.

Фестивалът в Кан ежегодно си партнира и с Film Aid - хуманитарна организация с образователна цел, чиято мисия е да съживява надеждата в кризисни региони, бежански лагери, социални групи в неравностойно положение по цялото земно кълбо. Основана през 1999 г. по време на Балканската криза, Film Aid работи в тясно сътрудничество с Агенцията за бежанци на Организацията на обединените нации (UNHCR) и много други световни хуманитарни организации за разпространението на киноизкуството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Христов

    1 0 Отговор
    Визията на нашата актриса напълно се вписва в атмосферата на Кинофестивала в Кан... даже и допринася за повишаване на нивото му. Тя е очевидно по-секси и автентична от повечето прехвалени западни и задокеански "величия"!
  • 2 Fina Terzieff

    0 0 Отговор
    Страхотно присъствие и визия!Невероятна!Българската Марлене Дитрих!