31 Май, 2014 16:12 1 844 0

Теа Денолюбова на поход към Рим и Лондон с дебютна книга

  • теа денолюбова-
  • рим-
  • лондон-
  • книга-
  • фондация "стоян камбарев"-
  • "сложи ме на пауза"

Талантливата българка учи арт дизайн и фотография в Милано

Теа Денолюбова на поход към Рим и Лондон с дебютна книга - 1
Теа Денолюбова

На 4 юни в Българския културен институт в Рим, от 19.30 ч., ще бъде представена току-що излязлата от печат на италиански език книга “Сложи ме на пауза” на Теа Денолюбова. Модератор на събитието е Даниела ди Сора – издател и радател за българската литература в Италия. А дни по-късно, на 7 юли, Теа ще се срещне с читатели и в Българския културен институт в Лондон по покана на неговия директор Светла Дионисиева.

“Сложи ме на пауза” е дебютната книга на Теа, издадена от "Сиела", когато тя е едва на 17 години. Произведението е микс от поезия и проза, разказваща за морето, родната й Варна, пристанищата, къщите с капаци и много бели ризи. Книгата носи номинация на Теа за най-престижното отличие за млади творци в България - наградата за полет в изкуството “Стоян Камбарев” през  2011. Година по-късно излиза и романът  “Боян” -  разказ за миналото и преживяното като низ от емоции. Фондация „Стоян Камбарев” направи впечатляващо представяне на открито на романа в София, на което присъстваха много гости и фенове на младата писателка.

Теа има късмета зад таланта й да застанат творци като Елин Рахнев и Кольо Карамфилов в ролите на редактор и съответно художник и на двете книги, както и Деси Тенекеджиева, която е приела развитието на Теа и на останалите млади таланти като основна кауза на Фондацията за изкуство.

Теа Денолюбова вече е на 21 години и е студент по арт дизайн и фотография в Милано. За писането казва, че е нещото, което я спасява, а най-щастлива я правят моментите, в които е с любимите си хора във Варна, близо до морето. А всички нейни почитатели са в очакване на новата книга, по която младата писателка работи в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА