Last news in Fakti

4 Юли, 2014 15:21 1 176 0

Съдят Кейти Пери за плагиатство

  • кати пери-
  • дело-
  • плагиатство

Тя е взаимствала мотиви от песента на христианска хип хоп група за своя хит Dark Horse

Срещу американската певица Кейти Пери е бил повдигнат съдебен иск за плагиатство, съобщи Би Би Си.

Група от изпълнители на християнски госпъл и хип хоп обвиняват Пери, че е използвала мотиви от песента  Joyful Noise в своя хит Dark Horse. Те смятат, че певицата е взаимствала песента без разрешение, използвайки послания, опетняващи тяхната християнска общност, чрез изображения на ерес и черна магия.

Основни ищци по делото са членовете на групата Flame. Техният иск вече е подаден в съда в Мисури, като те искат възстановяване на пропуснати печалби, заради непозволеното разпространение на мотиви от  Joyful Noise. Те са обидени и от скандалните послания в клипа към песента Dark Horse. Те вече са пуснали петиция в интернет за забрана на разпространението на видеото. Към този момент тя е подкрепена от 60 000 души.  Песента на Кейти Пери излезе в началото на тази година, като оглави световните класации за няколко седмици. Клипът към нея е гледан от 440 млн. души в YouTube.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА