Last news in Fakti

15 Ноември, 2014 20:14 18 359 11

Първите 100 пътника тестваха влак, движещ се с 500 км/ч (ВИДЕО)

  • влак-
  • япония-
  • скорост

Япония спокойно може да се каже, че в Япония се раждат най-новите и най-странни технологии на нашата планета. Поредното доказателство е влакът стрела от ново поколение maglev на магнитна възглавница, който се движи с 500 км/ч. Първите 100 пътници днес изминаха разстоянието от 42.8 км. между градовете Уенахара и Фуефуки, разположени в префектура Яманаши.

Японските железници тестват 8 дни новия тип влакове по специална писта. Досегашният най-бърз влак в Япония развива скорост 320 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spewn1

    3 0 Отговор
    Това ще е най-бързият и достъпен метод за предвиждаване в света.
    След години самолетите ще се използват само за презокеански пътувания.
  • 2 Morgoth

    0 0 Отговор
    Маглев който вози пътниците от шанхайското летище изминава 30км, като вдига до 430км/ч (той също е докарвал до 500). 10 години по-късно 42км с 500 не е особено голямо постижение. Това е поредния демонстрационен влак.
    Междувременно френските влакове които се движат с 270-300км/ч пресичат цялата страна.
    Истината е, че маглев все още е прекалено скъпа технология.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Мисля, че линията не е завършена, плановете са за около 550км линия, и влака ще развива скорост от над 600км/ч, като разстоянието ще се изминава за около 60 мин.
  • 4 гь гь

    0 0 Отговор
    а пътниците живи ли са хе хе
  • 5 дядо поп

    0 0 Отговор
    Ако нещо се обърка дори няма да разберат какво е станало.
  • 6 mediator37

    0 1 Отговор
    От клипа се вижда, че влакът ускорява до 500км/ч за три минути в продължение на 15 км. Поддържането на такава скорост обезсмисля самолета с пътници. По летищата само чекирането трае час.
    Франция, а не Япония е отдавнашен лидер при влаковете с магнитна левитация (маглев). Във Франция това е масов и евтин електротранспорт, защото французите не са глупаци и не си закриха ядрените централи, като нас. Понастоящем работят около 50 ядрени реактора в цяла Франция и дават електроенергия за жълти центове.
  • 7 французите са на релси

    1 0 Отговор
    Явно си чел, недочел, френските влакове се движат по релси и не ползват технологията maglev!Возил съм се в ICE в Германия през 1998г и вдигаше 160км/ч.на релси.Първият патент на магнитната левитация е през 1905г.
  • 8 Живущ във Франция

    0 0 Отговор
    mediator37, ти колко пъти си бил във Франция, та пишеш такива глупости ? Освен, че във Франция са на релси TGV-тата, то освен това самия железопътен транспорт е доста скъп. Какви жълти стотинки, какви 5 лева те гонят ?!?
  • 9 Френеца

    0 0 Отговор
    mediator37, ти возил ли си се на влак във Франция, та разправяш тези вицове?!?
  • 10 Електричка от Франция

    0 0 Отговор
    Kъде да се вози, той на картинка е виждал Франция!Или бърка тока с маглев.
  • 11 диан

    0 0 Отговор
    еее 500
    у нас с BMW то като вдигнеш 200
    мислиш че си хванал господ за шлифера
    тия 500