Last news in Fakti

20 Декември, 2014 18:32 2 020 1

Който иска да отслабне, да се качва на кантара веднъж седмично

  • измерване-
  • килограми-
  • излишни-
  • кантар-
  • финландия

В сряда измерените показатели са най-точни, твърдят фински учени

Ако следите да не трупате излишни килограми, трябва да се мерите контролно всяка сряда – установено е, че това е денят от седмицата, когато теглото най-малко се колебае и стойностите са най-точни. Това твърдят изследователи от Технологичния университет в Тампере, Финландия, съобщи британският „Телеграф“.

Според статистиките, хората най-често стъпват на кантара през почивните дни, когато или си хапват обилно, или пък повече се натоварват и спортуват, така че при всички случаи стойностите могат много да варират и не са показателни. Килограмите се стабилизират в делничните дни, когато се възстановява обичайният режим на живот.

Наблюдавайки 40 доброволци със затлъстяване в течение на година, финските учени установили и друга интересна закономерност: меренето влияело директно върху загубата на излишните килограми. Колкото по-редовно се правели измерванията, толкова повече килограми сваляли пациентите. Идеалният вариант било ежеседмичното мерене. Ако някой пропуснел да се премери на кантара повече от 7 дни, при следващото измерване се констатирало, че е наддал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 татко тия

    0 0 Отговор
    в сряда ли?